Соціальні працівники Запорізької області поглибити знання стосовно особливостей фізіологічних та психологічних реакцій людини у стані стресу

13:55
Соціальні працівники Запорізької області поглибити знання стосовно особливостей фізіологічних та психологічних реакцій людини у стані стресу

За ініціативи громадської організації «Запорізький правозахисний центр» 9 жовтня відбувся третій психологічний онлайн семінар за темою “Робота з вразливими групами в умовах війни: протидія стресу та вигоранню” для соціальних працівників з Запорізької області.

Метою заходу було поглибити знання учасників стосовно особливостей фізіологічних та психологічних реакцій людини у стані стресу. Познайомити з видами емоційних переживань та взаємозв`язком між силою та тривалістю емоції.

Під час семінару було розглянуто види емоційних переживань, взаємозв'язок між силою і тривалістю емоції та нейрофізіологічні прояви стресу, а саме роль різних відділів головного мозку у формуванні та проживанні емоції. Також ознайомились з поняттям психології стресу, теорією емоцій Пола Екмана, поняттям протидії стресу, роль емоцій у процесі протидії стресу. Обговорили що таке самоемпатія та емпатія як складові емоційного інтелекту, поняття емпатії й класифікацію емоцій: за складністю, за змістом, за впливом на діяльність, за силою прояву.

Учасниками семінару було виконано низку практичних вправ:

  • «Визнач емоцію», простіше визначати прості та сильні емоції, складні мають декілька складових, вірогідність похибки зростає.
  • Вправа на зниження рівня стресу. Системна взаємодія фізичних та психологічних складових у стресовій ситуації. Робота з реальним кейсом учасників.
  • Роль емпатії у процесі зниження рівня стресу та стабілізації емоційного стану людини.
  • Загалом на семінарі було відслідковано залежність складності визначення емоцій інших людей згідно таблиці класифікації емоцій, проведено тренування емпатійних можливостей учасників. Під час практичних вправ учасникам надали можливість розвивати навички свідомого сприйняття світу, власних переживань та коригувати очікування від інших людей.

Проєкт впроваджується ГО «Запорізький правозахисний центр»у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало в наслідок війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС). 

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...