У Дніпропетровській та Запорізькій областях підготовлено менторів по працевлаштуванню для коучингового супроводження осіб з інвалідністю

16:45
У Дніпропетровській та Запорізькій областях підготовлено менторів по працевлаштуванню для коучингового супроводження осіб з інвалідністю

Хочеш швидко знайти роботу - звертайся до професіоналів за менторською підтримкою

24, 25, 27 та 28 січня громадською організацією «Агенція демократичного розвитку Донбасу» було проведено навчання у рамках програми менторів з працевлаштування для 25 осіб з 10 цільових громад: м. Вільнянськ, м. Вільногірськ, м. Дніпро, м. Жовті Води, м. Запоріжжя, м. Кам’янське, м. Кривий Ріг, м. Новомосковськ, м. Павлоград, м. П’ятихатки. Навчання менторів реалізовано в рамках активності «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Відібрані ментори по працевлаштуванню пройшли 4-денне безкоштовне навчання та покращили свої професійні навички з таких тем:

-Людина з інвалідністю в контексті професійного шляху: професійне самовизначення: фактори та методи вибору, профорієнтація: діагностика здібностей̆ інтересів та
можливостей, функції та компетентності ментора по працевлаштуванню.

-Практичний рекрутмент: джерела пошуку роботи: Інтернет, net-working, кар’єрні заходи, написання резюме та супровідного листа, проходження співбесід та центрів оцінки, підготовка до випробувального терміну.

-Технологія пошуку роботи: консультативна зустріч: структура, тривалість, правила проведення, робота із запитом, психологічний супровід клієнта в період пошуку роботи, робота з проблемними клієнтами, саморефлексія та супервізія.

-Основи кар’єрного консультування: коучинг: технологія, умови застосування, кар’єра: траєкторії побудови, способи посилення мотивації досягнення цілей.

Після завершення навчання ментори поділились своїми відчуттями та враженнями, Аліна Романова: “Навчання було цікавим та пізнавальним, матеріал легко засвоювався, методики, надані тренером, приміряла на себе для кращого розуміння та особистісного розвитку. Особливо підкреслила коучингові техніки, які буду використовувати при супроводженні осіб з інвалідністю. Відчуваю стан наповнення та мотивації до дії. Дуже вдячна!”

Ментори по працевлаштуванню за допомогою консультантів проєкту будуть надавати прямі консультації людям з інвалідністю у своїх громадах з питань працевлаштування, за такими напрямками:

-Індивідуальна оцінка потреб та можливостей учасників, всебічна підтримка під час всього проєкту через сесії з коучем та консультації з менторами по працевлаштуванню;

-Пошук роботи та професійне вдосконалення в супроводі ментора по працевлаштуванню;

-Юридичні консультації та інформаційні сесії онлайн щодо правових засад успішного працевлаштування, оформлення трудових договорів та вирішення поточних актуальних проблем.

Хочеш швидко знайти роботу - звертайся до професіоналів за менторською підтримкою за телефоном 380 93 507 76 95 або пиши на електронну пошту agencydonetsk08@gmail.com

«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...