Люди з інвалідністю Дніпропетровської та Запорізької областей навчились відстоювати свої трудові права

19:15
Люди з інвалідністю Дніпропетровської та Запорізької областей навчились відстоювати свої трудові права

Відбувся тренінг «Знай та захищай свої права».

18 березня відбувся тренінг «Знай та захищай свої права» для 20 людей з інвалідністю з 10 громад Дніпропетровської та Запорізької областей: м. Вільнянськ, м. Вільногірськ, м. Дніпро, м. Жовті Води, м. Запоріжжя, м. Кам’янське, м. Кривий Ріг, м. Новомосковськ, м. Павлоград, м. П’ятихатки. Тренінг проведено в рамках проекту «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю у місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей», який реалізує громадська організація «Агенція демократичного розвитку Донбасу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

“До тренінгу я не дуже розумівся в юридичних питаннях, але на завершення тренінгу в мене склалось чітке розуміння своїх прав та можливостей. Також тепер я розумію на які документи я можу спиратись, відстоюючи свої права чи до якої установи я можу звернутись за фаховою допомогою. Дякую за можливість підвищити свою обізнаність у правових аспектах. “, - висловився учасник тренінгу Ілля.

З учасниками тренінгу було проведено огляд прав людей з інвалідністю, ключових міжнародних нормативно-правових актів. Детально було розглянуто трудові права та гарантії осіб з інвалідністю, особливості трудових відносин і оплати праці в умовах воєнного стану.

З точки зору правових аспектів, з учасниками було розглянуто алгоритми захисту від домашнього насильства, надання пільг та гарантії для осіб з інвалідністю згідно діючого законодавства України.

На завершення тренерка підвела підсумок: “Маю надію, що інформація, викладена мною, стане вам у нагоді, допоможе відстояти свої трудові права та ви знайдете бажану роботу. Бажаю вам натхнення, віри в свої сили та впевненості в тому, що ви зможете досягти вершин, а діюче законодавство буде вашою опорою та базою, яка завжди допоможе відстояти свої права.”

Нагадуємо, що програма коучингового супроводження з працевлаштування людей з інвалідністю триває, хочеш швидко знайти роботу - звертайся до професіоналів за менторською підтримкою за телефоном 380 93 507 76 95 або пиши на електронну пошту agencydonetsk08@gmail.com

«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...