Завдяки допомозі юриста ВПО отримала необхідні документи для оформлення спадщини

20:20
Завдяки допомозі юриста ВПО отримала необхідні документи для оформлення спадщини

“Я навіть не уявляла собі, що в такий важкий час , можлива така оперативність та тісна співпраця . Не мріяла, що так швидко все вирішиться."

До офісу ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась Світлана, й розповіла, що сім'я пані Світлани внутрішньо переміщені особи, проживали в селі Прадино, але рятуючи дітей від постійних обстрілів, була змушена покинути домівку та разом з родиною - чоловіком та двома неповнолітніми дітьми виїхати за межі Херсонської області.

Під час окупації померла мати , стало питання оформлення спадщини. Подали заяву про відкриття спадкової справи за місцем перебування, а для оформлення свідоцтва на право на спадщину необхідно звертатись до нотаріуса за місцем знаходження майна. Проблема в пані Світлани виникла в тому, що вона була обмежена в часі , а всіх документів зібрати не встигла. Для оформлення спадщини необхідний такий перелік документів:

-оригінали свідоцтва про смерть,

-документи які підтверджують родині зв’язки – свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб,

-правовстановлюючі документи на майно(свідоцтво на право власності, витяг з Реєстру прав на нерухоме майно),

-паспорт та ідентифікаційний код спадкоємця,

-довідку з сільської ради, яка підтверджує хто на час смерті проживав з померлим,

У Світлани виникла проблема щодо отримання довідки, яка підтверджує, хто проживав з померлим на день смерті. Поки пані Світлана була в дорозі, необхідні документи було замовлено.

Юристом ГО «Херсонський центр прав людини» пані Світлані надані роз'яснення, щодо переліку необхідних документів, здійснено юридичний супровід справи, сприяння отриманню необхідних документів ЦНАПі та в інших установах. Завдяки тісній співпраці юристки з старостою села, спеціалістом ЦНАП, приватним нотаріусом, були отримані необхідні документи та надано допомогу в оформлені свідоцтва на право спадкування.

Як результат одним днем оформлено документи, “Я навіть не уявляла собі, що в такий важкий час , можлива така оперативність та тісна співпраця . Не мріяла, що так швидко все вирішиться . Дуже вдячна за роботу громадській організації «Херсонський центр прав людини», завдяки роботі юриста організації я зберегла час та маю дуже гарний настрій - все вирішено!”

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...