Протидіяти дискримінації на ринку праці вчились люди з інвалідністю Запоріжжя та Дніпропетровщини

16:57
Протидіяти дискримінації на ринку праці вчились люди з інвалідністю Запоріжжя та Дніпропетровщини

22 липня громадською організацією «Агенція демократичного розвитку Донбасу» було проведено навчальний тренінг «Запобігання та протидія дискримінації за ознакою інвалідності на ринку праці».

 Тренінг проведено в рамках проєкту «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

На тренінгу були присутні люди з інвалідністю з Дніпропетровської та Запорізької областей. Учасники дізнались про запобігання та протидію дискримінації за ознакою інвалідності на ринку праці, розглянули поняття «дискримінація», її форми та ознаки, законодавчі та нормативно-правові акти щодо запобігання та протидії̈ дискримінації та ознайомились з принципами недискримінації у законодавстві України.

Опанували прості кроки, які допоможуть подолати почуття стресу, та розглянули що робити, якщо Ви стали об’єктом дискримінації за ознакою інвалідності на ринку праці: алгоритм дій для власного захисту.

"Наше бажання працювати та розвиватися проявляється незалежно від нашої інвалідності. Сьогодні на тренінгу ми побачили, що ключ до успішного працевлаштування лежить в підтримці та розумінні соціуму. Я вірю, що, долаючи стереотипи і дискримінацію на ринку праці, ми створимо світ, де кожна людина може реалізувати свої мрії та здібності, незалежно від будь-яких перешкод.", - учасниця тренінгу Ганна.

«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...