Група психоемоційної підтримки зібрала внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю в Запоріжжі

15:20
Група психоемоційної підтримки зібрала внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю в Запоріжжі

22 липня спеціалістами громадської організації «Центр розвитку місцевих громад» проведено засідання групи психоемоційної підтримки для внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю Запоріжжя.

Діяльність проводиться у рамках проєкту «Громадська Ініціатива «Новий Дім» – проект зі сприяння працевлаштуванню, правової та соціальної підтримки переселенців в громадах Запорізької області».

Захід був організований з метою надання підтримки та сприяння психологічному благополуччю осіб з інвалідністю Запоріжжя. Учасники засідання мали можливість обговорити свої почуття, переживання та досвід з іншими учасниками групи, що допомагало створити довірливу та сприйнятливу атмосферу.
З допомогою психологічних технік учасники засідання навчалися заспокоювати свої емоції, розвивали стратегії психологічної самодопомоги та вчитилися знаходити ресурси для подолання труднощів. Захід став важливим кроком у створенні сприятливих умов для психологічного відновлення та підтримки внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю в Запоріжжі.
«Ця зустріч дала можливість мені відкрити власну силу та внутрішній ресурс, який допомагає мені пережити навіть найтяжчі моменти. Я більше не почуваюся самотньою, адже тут я знайшла справжню спільноту рівних, яка завжди підтримає мене, незалежно від того, що принесе майбутнє.", учасниця групи психоемоційної підтримки Марія.
Реалізацію проєкту забезпечують фахівці громадської організації «Центр розвитку місцевих громад» в межах проєкту «Стійке громадянське суспільство та медіа у відповідь на війну в Україні». Проєкт реалізується під керівництвом чеської гуманітарної організації «Людина в біді» у партнерстві з Празьким центром громадянського суспільства та Гельсінкським комітетом Нідерландів та фінансується Генеральним директоратом з Переговорів про сусідство та розширення (DG NEAR) Європейської Комісії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...