В Красноріченській ОТГ будуть підвищувати відкритість процесу закупівель

18:00
В Красноріченській ОТГ будуть підвищувати відкритість процесу закупівель

11 листопада в Красноріченській ОТГ за ініціативи ГО «Громадська платформа» в рамках діяльності за проектом «Моніторинг закупівель за допомогою модулю аналітики PROZORRO в Кремінській, Красноріченській, Новоайдарській ОТГ Луганської області» було проведено публічні консультації з метою підвищення відкритості процесу закупівель.

Учасники заходу, якими стали представники органів місцевого самоврядування, ЗМІ та громадські активісти ознайомились з правилами користування системою аналітики ProZorro. З метою імплементації розроблених експертами рекомендацій щодо запобігання порушень у сфері публічних закупівель з використанням системи ProZorro, було досліджено результати аналітичного звіту з моніторингу закупівель, що проводились Красноріченською ОТГ, Новоайдарською селищною радою і Кремінською міською радою.

Особливу увагу було приділено питанням:

- виконання вимог статей 2, 10 Закону України «Про публічні закупівлі»,

- забезпечення наявності конкуренції при здійсненні державних закупівель,

- врахування в подальшій роботі змін до законодавства, внесених Законом №1076 від 19 вересня 2019 року, якими удосконалюється робота системи Prozorro,

- підвищення професійного рівня осіб, відповідальних за проведення державних закупівель.

Під час заходу було досягнуто домовленості про розроблення спільного плану дій щодо підвищення прозорості та запобігання порушень в сфері закупівель, в тому числі за допомогою онлайн-платформи громадського контролю DoZorro. Окрім іншого, за результатами публічної консультації керівництвом Красноріченської ОТГ буде прийнято рішення щодо термінів та відповідальних осіб за виконання рекомендацій експертів.

«Переважно Замовниками обираються неконкуретні процедури. Спостерігається загальна тенденція до неповного формулювання предмету закупівлі з окремими випадками подрібнення сум або складання умов у тендерній документації задля уникнення конкурентної процедури. Загальною вадою є неоприлюднення обов’язкових специфікацій. Такими є результати дослідження закупівель Красноріченської ОТГ, Новоайдарської селищної ради і Кремінської міської ради. За для уникнення в подальшій роботі таких порушень ми проводимо в цих громадах публічні консультації, під час яких розбираємо виявлені недоліки та надаємо інформацію щодо правильного проведення процедур закупівель з використанням системи ProZorro», - зазначив голова організації Сергій Кошель

Додатково. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Представництво ПРООН в Україні Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPAUkraine

#UNRPP#UNDP#EU#ПРООН#Взаємодія_Плюс

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...