В місті Кремінна відбулись публічні консультації для підвищення відкритості процесу закупівель

19:10
В місті Кремінна відбулись публічні консультації для підвищення відкритості процесу закупівель

11 листопада в Кремінній за ініціативи ГО «Громадська платформа» в рамках діяльності за проектом «Моніторинг закупівель за допомогою модулю аналітики PROZORRO в Кремінській, Красноріченській, Новоайдарській ОТГ Луганської області» було проведено публічні консультації з метою підвищення відкритості процесу закупівель.

Учасниками заходу стали представники органів місцевого самоврядування, ЗМІ та громадські активісти. Під час заходу були розібрані недоліки роботи під час проведення закупівель Кремінської міської ради в системі ProZorro. З метою імплементації розроблених експертами рекомендацій щодо запобігання порушень у сфері публічних закупівель з використанням системи ProZorro, було досліджено результати аналітичного звіту з моніторингу закупівель та висновки.

Зокрема, було визначено, що в електронній системі закупівель відсутня специфікація до 6 договорів, що порушує вимоги Закону, а також не дає можливості визначити детальні характеристики товару/послуги/роботи, які придбав замовник. Отже в подальшій роботі Замовнику рекомендовано виконувати п.3 Порядок здійснення допорогових закупівель регламентований Наказом ДП “Зовнішторгвидав” №35 від 13.04.2016, зазначаючи у відкритій частині оголошення повну інформацію про предмет закупівлі, а також строки, забезпечити в повному обсязі виконання вимоги про публікацію специфікацій та врахувати в своїй подальшій роботі зміни в законодавстві, запроваджені Законом № 1076.

Між громадськістю та представниками влади було досягнуто домовленості про розроблення спільного плану дій щодо підвищення прозорості та запобігання порушень в сфері закупівель, в тому числі за допомогою онлайн-платформи громадського контролю DoZorro.

«За для уникнення в подальшій роботі досліджених рад виявлених дослідженням порушень, таких як: обрання неконкуретних процедур, неповне формулювання предмету закупівлі з окремими випадками подрібнення сум або складання умов у тендерній документації задля уникнення конкурентної процедури, неоприлюднення обов’язкових специфікацій і таке інше, ми проводимо в цільових громадах публічні консультації. Під час заходів ми розбираємо виявлені недоліки та надаємо інформацію щодо правильного проведення процедур закупівель з використанням системи ProZorro», - зазначив голова організації Сергій Кошель

Додатково. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Представництво ПРООН в Україні Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine #UNRPP#UNDP#EU#ПРООН#Взаємодія_Плюс

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...