В Новоайдарі влада та громада будуть сприяти підвищенню прозорості закупівель

19:25
В Новоайдарі влада та громада будуть сприяти підвищенню прозорості закупівель

08 листопада в Новоайдарській ОТГ за ініціативи ГО «Громадська платформа» в рамках діяльності за проектом «Моніторинг закупівель за допомогою модулю аналітики PROZORRO в Кремінській, Красноріченській, Новоайдарській ОТГ Луганської області» було проведено публічні консультації з метою підвищення відкритості процесу закупівель.

Дискусію учасників, якими стали громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування та ЗМІ викликало дослідження результатів аналітичного звіту з моніторингу закупівель, проведених Новоайдарською селищною радою. Так, Новоайдарська селищна рада за період з серпня 2018 по жовтень 2019 провела через систему Прозорро 198 закупівель, 193 з яких є неконкурентними. За висновками дослідження встановлені деякі порушення, а саме: процедури проведено за участі одного учасника в умовах відсутності конкуренції і економії коштів, відсутність зазначених об’ємів і чітких меж робіт, не дозволяє чітко встановити межі проведених робіт та вирахувати вартість одиниці ремонту по місту, на одній і тій самій дорозі з незрозумілих причин частково проведено капітальний ремонт, а частково поточний та інше.

Учасникам були презентовані розроблені експертами рекомендації щодо запобігання порушень у сфері публічних закупівель з використанням системи ProZorro,

Рекомендації стосувались: виконання замовником в повному обсязі п.3 Порядку здійснення допорогових закупівель регламентованого Наказом ДП “Зовнішторгвидав” №35 від13.04.2016, визначення у відкритій частині оголошення повної інформації про предмет закупівлі, а також строків, забезпечення в повному обсязі виконання вимоги про публікаціюспецифікацій, уникнення антиконкурентногосередовища та врахування в своїй подальшій роботі змін в законодавстві, запроваджених Законом № 1076.

Окрім іншого, учасники навчались як правильно користуватись системою аналітики ProZorro.

Під час заходу було досягнуто домовленості про розроблення спільного плану дій щодо підвищення прозорості та запобігання порушень в сфері закупівель, в тому числі за допомогою онлайн-платформи громадського контролю DoZorro. Окрім іншого, за результатами публічної консультації керівництвом Новоайдарської ОТГ буде прийнято рішення щодо термінів та відповідальних осіб за виконання рекомендацій експертів.

«Такі публічні консультації, під час яких ми розбираємо виявлені недоліки та надаємо інформацію щодо правильного проведення процедур закупівель з використанням системи ProZorro послугують органам місцевого самоврядування за для уникнення в подальшій роботі порушень», - зазначив голова організації Сергій Кошель

Додатково. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Представництво ПРООН в Україні Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPAUkraine

#UNRPP#UNDP#EU#ПРООН#Взаємодія_Плюс

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...