Громадські активісти пропонують головам селищних рад прийняти Положення про публічні консультації

16:00
Громадські активісти пропонують головам селищних рад прийняти Положення про публічні консультації

Луганською обласною організацією “Студентське братство Луганської області” в рамках проекту "Поширення практики використання публічних консультацій як спосіб залучення активних громадян до взаємодії з місцевою владою в Луганській області" було проведено дослідження стану публічних консультацій в смт. Новоайдар та Біловодськ Луганської області.

Метою дослідження було розглянути механізм публічних консультацій як засіб забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення в Луганській області.

В рамках дослідження проаналізовано практику застосування та виявлено стан ефективності консультацій з громадськістю та різних форм участі громадськості у прийнятті управлінських рішень в смт. Новоайдар та Біловодськ.

Громадські активісти вивчили особливості законодавства щодо участі громадськості у процесах прийняття рішень, провели опитування мешканців щодо ефективності різних методів, таких як загальні збори, органи самоорганізації населення, громадські слухання, місцеві ініціативи, тощо. Вивчено також канали комунікації місцевої влади та мешканців селищ, в тому числі зміст офіційних сайтів селищних рад Новоайдару та Біловодська.

За результатами дослідження було видано звіт, з яким можна детально ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1e9GWdQlgEE8LCxUvCcWnEy2XA_1NFpAh

Для покращення взаємодії громадськості та місцевої влади автори дослідження рекомендують вдосконалити процедуру проведення тих механізмів участі, де вона недостатньо прописана та прийняти Положення про публічні консультації, проект якого був розроблений громадськістю (детально ознайомитись з текстом Положення можна за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1p04Pmw2K4Czy2SMOjIvnkBDqzHLuwj-c смт Біловодськ та https://drive.google.com/open?id=1RgZyzrV8EP4VLtzSksJOMrz5jmVr8yup смт Новоайдар).

Наприкінці листопада головою організації Олексієм Кормілецьким були проведені перемовини з головами селищних рад Новоайдару та Біловодська та їм були надіслані проекти Положень про публічні консультації з пропозицією прийняти їх у своїх громадах, запровадивши таким чином практику публічних консультацій з мешканцями.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру#UNDP Ukraine #RPP#SDC#Sida

Ця публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження , висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...