Громадські активісти презентували результати дослідження індексу прозорості бюджетів місцевим радам

20:50
Громадські активісти презентували результати дослідження індексу прозорості  бюджетів місцевим радам

Представники Громадської організації «Інститут розвитку та соціальних ініціатив» презентували результати моніторингу рівня прозорості формування бюджетів сільським громадам Луганщини.

Впродовж останнього тижня листопада члени коаліції «Донбас без корупції», утвореної за ініціативи ГО «Інститут розвитку та соціальних ініціатив» завітали до досліджуваних громад та презентували спільноті результати проведеного напередодні моніторингу відкритості бюджетів громад і надали відповідні рекомендації щодо підвищення прозорості.

26 листопада зустріч відбулась в Красноріченській селищній раді, 27 листопада в Красноталівській сільській раді та 28 і 29 в Широківська сільській раді та Станично-Луганській селищній раді відповідно.

Під час відкритих зустрічей-діалогів, представники органів місцевого самоврядування та активні мешканці ознайомились з відеоматеріалами дослідження, яке проводилось «Інститутом розвитку та соціальних ініціатив» впродовж жовтня 2019 року за програмою Індекс прозорості місцевих бюджетів Донбасу: зробимо місцеві бюджети доступними для громадян. Також детально були розглянуті рекомендації експертів з питань підвищення прозорості в прийнятті рішень та відкритого розподілу бюджетних коштів для органів місцевого самоврядування в досліджуваних радах.

«Як було наголошено, реалізуючи стратегічну мету - лобіювання суспільно корисних змін в місцевих громадах через підвищення впливу громадян на процес прийняття рішень та відкритого розподілу бюджетних коштів органами місцевого самоврядування, в першу чергу потрібно підвищити обізнаність мешканців громад про рівень прозорості та можливості їх участі у прийнятті рішень та використанні бюджетних коштів. Тому наразі важливим етапом проекту є доведення результатів проведеного нашою організацією моніторингу індексу прозорості бюджетів та відповідних рекомендацій щодо підвищення прозорості до мешканців цих громад», - зазначив голова організації Сергій Кошель.

Нагадаємо, що з повною інформацією по моніторингу та профілями кожного селища (села) можна ознайомитись на сайті Індексу прозорості місцевих бюджетів Донбасу -http://openbudget.org.ua

Програма ООН із відновлення та розбудови миру #UNDPUkraine #RPP #SDC #Sida

Ця публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida)

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...