Активні мешканці Торецька та Очеретино навчались механізмам участі в управлінні громадою

01:15
Активні мешканці Торецька та Очеретино навчались механізмам участі в управлінні громадою

27 лютого 2020 року громадськими активістами ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу»за проектом «Впровадження інструментів громадського моніторингу діяльності місцевих владних інституцій та електронного урядування задля підзвітності влади в громадах» проведено тренінги - майстерні належного врядування«Зміни місто» для мешканців громад Очеретинської селищної ради та міста Торецьк.

Тренінги зібрали представників місцевих ініціативних груп та активних мешканців, серед яких були присутні ВПО, ветерани АТО, люди з обмеженими можливостями.

Темами для вивчення та практичних занять стали:

1) Механізми громадянської участі та діалог з владою

2) Основи моніторингу та контролю використання комунальної власності та публічних фінансів

  • 3) Аналіз проблем та ключових потреб в громаді. Презентація Інтернет – платформи сайту «Зміни своє місто» www.zminy-misto.com як ефективного інструменту взаємодії мешканців з представниками органів влади.

4) Практики громадської участі в прийнятті рішень. Участь громадськості у розробці нормативно-правових актів місцевої дії

5) Робота аудиторії з Інтернет – платформою сайту «Зміни своє місто» та розробка нормативних актів для вирішення місцевих проблем

6) Громадський моніторинг рішень органів влади на місцевому рівні, які направлені на вирішення місцевих проблем.

Учасники ознайомились з результатами проведеного дослідження визначених рад стосовно стану громадської участі у роботі місцевої влади та основними висновками за його результатами стосовно того, що електронні консультації з громадськістю - це один з інструментів місцевої демократії, який дозволяє залучати громадян до вирішення проблем міста та підвищує фаховість рішень місцевої влади.

Також учасники тренінгу ознайомились з можливостями сайту «Зміни своє місто» www.zminy-misto.com на якому створено відкриту Інтернет – платформу, що являє собою ефективний інструмент взаємодії мешканців міста з представниками органів влади для вирішення проблем громади. Завдяки ресурсу користувачі можуть відзначати та описувати конкретну проблему їхніх громад, після чого повідомлення спрямовується до відповідного управління міської ради.

«Серед практик громадської участі в прийнятті рішень органами місцевої влади наразі набирають свою популярність та значимість інтернет-платформи. В досліджуваних громадах такі ресурси досі не були запроваджені, то ж ми вирішили, що розроблена нами Інтернет-платформа буде корисна у питаннях взаємодії мешканців та органів влади задля досягнення кращих та продуктивних результатів у вирішенні проблем даних громад» - зазначає керівник організації Сергій Коваленко.

Публікація здійснена в рамках проекту «Впровадження інструментів громадського моніторингу діяльності місцевих владних інституцій та електронного урядування задля підзвітності влади в громадах, що відносяться до Очеретинської селищної ради, Сіверської міської ради, Соледарської міської ради та міста Торецьк» при підтримці Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). #Майстерня_Доброго_врядування #UNDP_Ukraine #UNRPP #Sida #SDC

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...