Представники мас-медіа Донеччини навчалися мистецтву ведення діалогу та примирення під час конфлікту

18:05
Представники мас-медіа Донеччини навчалися мистецтву ведення діалогу та примирення під час конфлікту

11 березня в м. Краматорськ за ініціативи ГО «Центр розвитку місцевих громад» в рамках проекту «Діяльність центру підтримки діалогових практик та мережі громадських медіаторів як інструмент пошуку порозуміння, підвищення участі громадян та вирішення конфліктів в місцевих громадах Донбасу» було проведено тренінг «Конфлікт, діалог, примирення: що треба знати про це журналісту?» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Захід провели тренери Тетяна Вергун, журналістка, громадська діячка та Лілія Дуднік, місцевий координатор, громадська діячка.

Учасники заходу, якими стали журналісти місцевих та регіональних ЗМІ, громадські активісти та блогери, обговорили та дослідили низку питань, які безпосередньо пов’язані з роботою українських ЗМІ. Серед інших особливу увагу було приділено таким питанням як:

- Роль діалогу в сучасному українському суспільстві;

- Роль ЗМІ у запобіганні збройних конфліктів;

- Роль засобів масової інформації в зниженні напруженості в суспільстві;

- Додаткові компетенції для журналіста в сучасних реаліях;

- Розуміння конфліктів і чому важко досягти примирення.

«Мета нашого проекту - посилити рівень соціальної згуртованості для вирішення проблем в місцевих громадах Донбасу через діалогові практики. Під час цього тренінгу, що проводиться для журналістів, громадських медіаторів та блогерів, учасники вчяться використанню ефективних механізмів взаємодії влади, громади, бізнесу, медіа задля вирішення місцевих проблем через діалогові практики», - говорить керівник проекту Олександр Медведєв.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів. Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...