В Краматорську відбулась презентація проекту «Голос жінки має силу 2020»

19:50
В Краматорську відбулась презентація проекту «Голос жінки має силу 2020»

18 червня в офісі ГО "Точка доступу" м. Краматорськ амбасадорки Лілія Дудник Liliia Dudnyk і Тетяна Вергун (Tatyana Vergun) презентували Проєкт програми з відновлення миру і діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу 2020».

В заході взяли участь громадські активістки, представники місцевої влади та журналісти Донеччини.

В ході презентації учасниці обговорили хід реалізаці проекту, познайомились з головними героїнями проекту - п'ятьма амбасадорками та їх міні-проектами.

Особливий акцент було приділено можливостям, які надасть Проєкт Донецькому регіону та впроваджуваним заходам адвокаційної діяльності щодо виконання на місцях Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” в Донецькому регіоні.

“Проєкт працює в Украні вже чотири роки та з’явився як національна адвокаційна кампанія, котра працює задля того, аби голоси жінок і дівчат, передусім тих, хто постраждав на Сході країни, не губилися в ході тривалого військового конфлікту в нашій державі, тому в проекті багато жінок-внутрішньо-переміщених осіб, - зазначила в ході презентації амбасадорка проекту Тетяна Вергун, - «Голос жінки», започаткований як навчання з блогерства, поступово став міжрегіональною платформою для миротворчих лідерів.
У рамках проєкту створено безліч блогів, пов’язаних із цією тематикою, проведено сотні навчальних, адвокаційних та мистецьких заходів на тему миру, установлені сталі зв’язки з місцевою владою”.

Амбасадорки проекту презентували ресурс МастПост, який висвітлює діяльність проекту та об'єднує учасників “Голосу жінок”.

Також в ході круглого столу було анонсовано тренінги та блог-кафе, що відбуватимуться в рамках проекту. “Кожна амбасадорка є спеціалістом в якійсь сфері діяльності, тому обрала собі, що вона може робити в рамках проекту, - зазначила амбасадорка проекту Лілія Дудник, - тренінги різнопланові: це і навчання з відкриття власної справи та створення сайту, для жінок, що хочуть розвинути власний бізнес і робота у громадському секторі, для активних жінок, що бачать себе громадськими активістками і прагнуть бути корисними в цьому напрямку, і тренінги з «Life мотивації», що корисні для всіх жінок, щоб гармонізувати емоційний стан, знайти власні внутрішні ресурси, що допоможе реалізувати себе в важливій для них сфері”.

Учасниці обговорили можливості співпраці та зацікавленості різних сторін суспільства щодо участі жінок у миротворчих процесах, а також можливості співпраці в рамках проекту. Були досягнуті перші домовленості сумісної діяльності з місцевими громадами. “На нашому підприємстві працює багато жінок, - зазначила Любов Дзержинська, директорка музею історії НКМЗ, - і нам би хотілося організовувати інформаційні заходи для того, щоб жінки знали свої права та використовували різні можливості, а ще залучались до таких цікавих та корисних заходів даного проекту”.

Учасники обмінялись контактами та готові приєднатись до наступних заходів проекту.

Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».
#ГолосЖінкиМаєСилу #WomenVoicesCount #ФундаціяПравЛюдини #HumanRightsFoundation

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...