Куди йдуть безхатьки на Донеччині

11:20
Куди йдуть безхатьки на Донеччині

Під час карантину особливо важко почувають себе безпритульні люди. Де знайти собі притулок на Донеччині, в цьому матеріалі.

В Донецькій області функціонують п’ять спеціалізованих закладів для бездомних осіб, які розташовані на підконтрольній українській владі території — у Краматорську, Маріуполі, Дружківці, Слов’янську, Костянтинівці. При чотирьох закладах створено будинки нічного перебування.

Протягом першого кварталу цього року зазначеними закладами було надано 90 934 послуги особам.

Маріупольський центр з обслуговування громадян без визначеного місця проживання станом на 1 червня відвідали 138 осіб. Знаходиться центр за адресою провулок Банний 5, телефон: (06969)40-18-36, е-mail: 25952871@ukr.net.

У Слов’янську з 2010 року працює комунальна установа «Центр обліку бездомних осіб з будинком нічного перебування». Колись там був витверезник. Фінансується центр та будинок з міського бюджету. На карантині його робота не припинялася. Розрахований будинок на 120 місць.
Директорка закладу Наталія Жукова зізнається, що тільки за рахунок міського фінансування заклад би не зміг “вижити” – допомагають релігійні спільноти та пересічні мешканці. Допомогти центру може кожен бажаючий – достатньо принести одяг, взуття, їжу. Заклад знаходиться у провулку Лермонтова, 30. Телефон: (06262) 66-72-46.

Центр обліку бездомних осіб та будинок нічного перебування м.Дружківка надає вечірній чай та гарячі обіди. За даними Центру, на 1 червня 2020 року, в ньому обслуговуються 60 осіб. Допомогу Центру надають благодійні організації, волонтери, підприємства та прості жителі.
Знаходиться будинок за адресою: м. Дружківка, вул. Індустріальна,14, E-mail: 36245186@mail.gov.ua, телефон (06267)4-27-70.

Комунальний заклад “Центр обліку бездомних осіб та будинок нічного перебування” Костянтинівської міської ради працює за адресою вул. Інженерна, 23-Д, телефон (06264) 4-22-65, e-mail: 38152895@mail.gov.ua. За даними центру, взято на облік 110 осіб. З них 21 внутрішньо-переміщених осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Центри співпрацюють з громадськими та благодійними організаціями, з релігійними громадами. Всі, хто хоче допомогти, може звернутися до керівництва центрів. Усі заклади є неприбутковими та утримуються за рахунок місцевих бюджетів. Вони надають, як соціально-побутові, так і комунальні послуги. Це ліжко-місце в нічний час, можливість помитися та попрати речі, приготувати їжу. Крім того, в центрах можна отримати юридичні (організаційна допомога клієнтам у відновленні їх документів), психологічні (визначення соціально-психологічних характеристик особистості за бажанням клієнтів,надання медичних порад), інформаційні консультації щодо можливості їх реінтеграції, послуги з працевлаштування. У центрах допомагають із реєстрацією переважного місцезнаходження бездомних осіб відповідно до законодавства. У центрах допомагають із одягом та взуттям.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...