На Луганщині розпочав роботу центр громадської активності "СІТІ-ХАБ"

11:50
На Луганщині розпочав роботу центр громадської активності "СІТІ-ХАБ"

Центр громадської активності «Сіті-Хаб» та продакшн-студія для підтримки незалежної журналістики стартували на Луганщині. В межах проєкту створено мультимедійну платформу, яка включатиме в себе міський портал, дискусійну онлайн-платформу та продакшн-студію.

Центр працюватиме в межах проєкту «СІТІ ХАБ: платформа діалогу громади та влади», що реалізується громадською організацією «Суспільна служба правової допомоги» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

«Щоденна практика життєдіяльності українських громад на Луганщині показує, що важливою передумовою для сталого розвитку громади є активна участь її членів у формуванні та безпосередній реалізації місцевої соціальної політики, – зазначає координатор проєкту Олексій Кормилецький, – Адже згуртованість громади навколо вирішення проблеми є запорукою уникнення внутрішніх протиріч, що сприяє їх ефективному розв'язанню».

Платформою для спілкування громадськості та представників влади стане сайт Сіті- Хаб (https://cityhub.media), який за підтримки проєкту пройшов редизайн, а також надає новини з життя Луганщини та консультації з правових питань.

Для підтримки незалежної журналістики та блогінгу проєктом передбачено проведення Школи громадянської журналістики. Це п’ять вебінарів для жителів Луганщини, в ході яких громадські журналісти навчаться готувати текстові матеріали для інтернет-ресурсів та соцмереж, знімати відео та просувати його в соцмережах, використовувати ZOOM для конференцій та трансляцій, тощо.

«В межах проєкту ми плануємо не тільки навчити працювати громадських журналістів, а й створити Мережу блогерів Луганщини, – підкреслив координатор проєкту Олексій Кормилецький, – це допоможе більш об’єктивно висвітлювати процес розвитку та історії успіху в громадах».

Записатися до Школи громадської журналістики можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1IRyL11H1Tq8Yt-N4zWAAZVcgGmqMSeZVhmCH0ORkFcQ/

Для запитів:

Олексій Кормилецький, координатор проєкту, +38(050)2752808, E-mail: oleskor@ukr.net

Діяльність Центру громадської активності «Сіті Хаб» Луганської обласної організації «Суспільна Служба Правової Допомоги» впроваджується проєктом «СІТІ ХАБ: платформа діалогу громади та влади» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Оцініть новину

+3
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...