На базі СНУ ім. В. Даля відкрито археологічний музей

10:25
На базі СНУ ім. В. Даля відкрито археологічний музей

5 жовтня відбулося урочисте відкриття археологічного музею «Відкрита і100рія» на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Цей захід присвячений 100-річчю від дня заснування університету. Ідея створення музею, як історичного та культурного осередку, виникла кілька років тому під час щорічних археологічних експедицій, які проводилися на території Луганської області.

Необхідність проведення ґрунтовної наукової роботи щодо вивчення пам’яток виникла під час розкопок. Внаслідок їх накопичення, знахідки потребували зберігання та експонування.

Головною метою музею при університеті є насамперед популяризація історії та культури Луганщини серед молоді. Він повинен сприяти зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, формування позитивного іміджу Луганської області.

Завідувач музею, доктор історичних наук, професор Юрій Бровендер для знайомства з археологічним музеєм провів для присутніх презентацію. У музеї представлені експонати, що демонструють історію Луганщини, починаючи з кам'яного віку до раннього модерного періоду.

Музей буде працювати як в системі аудиторій для студентів, так і для школярів. Також музей зможуть відвідувати пересічні громадяни.

Оцініть новину

+2
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...