Уряд спростив механізм надання послуг ВПО за допомогою мобільного застосунку Дія

15:10
Уряд спростив механізм надання послуг ВПО за допомогою мобільного застосунку Дія

16 вересня 2020 прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи” з метою спрощення надання послуг для внутрішньо переміщених осіб за допомогою мобільного застосунку Дія

Змінами запроваджено електронну версію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи у мобільному застосунку Дія.

Електронна довідка та довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (паперовий варіант) мають однакову юридичну силу, зокрема електронна довідка пред’являється особою на смартфоні, без пред’явлення її паперової форми.

Нововведення стало можливим завдяки співпраці Міністерства соціальної політики та Міністерства цифрової трансформації, якими 22 вересня 2020 року підписано Договір про інформаційну взаємодію.

Довідково

У випадку, якщо у внутрішньо переміщеної особи не відображається її електронна довідка, або електронна довідка малолітньої дитини, недієздатної особи або особи, дієздатність якої обмежена, законним представником якої вона є, або інформація в електронній довідці відображається некоректно, зокрема відсутні відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання тощо, особі рекомендується звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад за місцем проживання.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...