20 жовтня відбулась презентація попередніх результатів дослідження МІПЛ у Луганській області

13:05
20 жовтня відбулась презентація попередніх результатів дослідження МІПЛ у Луганській області

Під час заходу, презентації результатів дослідження Місцевого індексу прав людини у Луганській області, громадські активісти презентували попередні результати своїх досліджень, проведених у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Нідерландів, Швейцарії та Швеції. Дізнались, які прогалини в програмах соціального захисту існують у регіоні, як місцева влада допомагає людям, що опинились в складних життєвих обставинах у Луганській області та чого не вистачає в окремих громадах.

Упродовж 2020 року ініціативні мешканці досліджували ситуацію у соціальній сфері своїх громад з використанням інструментарію Місцевого індексу прав людини. Це дослідження дозволяє побачити реальну картину сильних та слабких сторін за такими напрямками як соціальний захист вразливих категорій та дотримання гідного рівня життя. Кожен звіт містить конкретні рекомендації із вдосконалення ситуації у громаді.

Дискусія, що спирається на виявлені факти, особливо важлива зараз, напередодні місцевих виборів, для того, щоб майбутні депутати та очільники місцевих рад звернули увагу на питання, від яких залежить якість життя їх виборців.

Спікери заходу:

- Наталія Єсіна — експертка проєкту, виконавча директорка Північної правозахисної групи;

- Тарас Щербатюк — експерт проєкту та керівник Черкаської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини;

- Євген Полтенко — керівник проєкту, виконавчий директор ГС «Мережа правового розвитку»

- Сергій Кошель — координатор проєкту в Луганській обл.

Монітори громад: Красноріченська ОТГ, Кремінна, Лисичанськ, Новоайдар, Новопсков, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Станиця-Луганська, Щастя.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...