Для регіональної «гарячої лінії» з питань запобігання та протидії насильству надано сучасні засоби комунікації

12:20
Для регіональної «гарячої лінії» з питань запобігання та протидії насильству надано сучасні засоби комунікації

На Луганщині отримано сучасні засоби комунікації для регіональної «гарячої лінії» з питань запобігання та протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, дискримінації за ознакою статі.

У рамках співпраці Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Aгентства ООН у справах біженців в Україні (UNHCR Ukraine) отримано комунікаційні засоби для діяльності регіональної «гарячої лінії» з питань запобігання та протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, дискримінації за ознакою статі, зокрема: смартфон, аксесуар системи зв'язку (гарнітуру), ноутбук.

Отримане обладнання дозволить прискорити швидкість обробки дзвінків, що надходять на «гарячу лінію», покращати якість зв’язку, поліпшити ефективність опрацювання інформаційних масивів та, в цілому, сприятиме підвищенню потенціалу надання соціально-психологічної допомоги.

Регіональна «гаряча лінія» з питань запобігання та протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, дискримінації за ознакою статі працює на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги (тел. 066-915-72-00, дзвінки приймаються: понеділок-п’ятниця з 08.00 до 17.00, тарифікація дзвінків згідно з тарифом Вашого оператора).

Ключовими завданнями «гарячої лінії» є консультування з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, надання психологічної допомоги потерпілим від насильства, інформування постраждалих осіб про права, заходи та соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, за необхідності, перенаправлення до інших суб’єктів міжвідомчої взаємодії.

З початку року на «гарячу лінію» звернулися 190 осіб (із них 30 чоловіків та 160 жінок), які отримали кваліфіковану допомогу психолога.

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...