Рада ввела штрафи за знаходження у громадських місцях без масок

17:57
Рада ввела штрафи за знаходження у громадських місцях без масок

Українців, охочих дихати вільно, будуть штрафувати на суму від 170 до 255 грн

Верховна Рада ввела штрафи за не носіння масок, які прикривають рот і ніс, в громадських місцях. За відповідний законопроект №3891 проголосувало, за даними на сайті парламенту, 262 депутата.

При цьому 45 нардепів утрималися, а дев'ять парламентаріїв - п'ять з фракції "Опозиційна платформа - За життя" і чотири з групи "Довіра" - проголосували проти.

Закон вносить доповнення до статті 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Передбачається, що перебування в громадських будівлях, спорудах, транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 грн.

Після прийняття документа перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук підкреслив, що такий захід буде застосовуватися і до нардепів, які будуть перебувати без масок в залі парламенту.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що до кінця поточного місяця в Україні може бути досягнута відмітка в 15 тисяч захворювань Covid-19 в добу, а до кінця року ця цифра може зрости до 20 тисяч випадків в день.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...