Луганщина подала на конкурс 26 проєктів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів від ЄС

16:24
Луганщина подала на конкурс 26 проєктів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів від ЄС

Луганщина претендує на 440,1 мільйонів гривень від Євросоюзу для реалізації 26 проєктів регіонального розвитку.

«Луганщина подала 26 різнопланових, якісно підготовлених, проєктів щодо розвитку інфраструктури регіону. Найбільш потужний - реконструкція будівлі та облаштування спорткомплексу Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», яким завершиться створення надсучасної тренувальної бази для спортсменів вищої спортивної майстерності. Міністерство реінтеграції долучилось до створення Стратегії розвитку агропромислового кластеру до 2025 року. Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація розробила стратегічно важливий для нас проєкт, спрямований на інформаційну реінтеграцію непідконтрольних територій. Плануємо реконструювати краєзнавчий музей, добудувати театр та створити ще багато інших об’єктів, які стануть візитівкою регіону», – розповів очільник області Сергій Гайдай.

Загальна вартість проєктів, які подала Луганська область, - 440,114 млн гривень. З них 343,72 млн гривень – фінансування з державного бюджету.

Низка проєктів стосується розвитку культурної сфери Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного. Зокрема, у Лисичанську пропонується створити центр урбан-культур «Молодь створює майбутнє», мистецькі простори «Fox Art Spase» у різних мікрорайонах міста та облаштування туристичного об’єкту «На гостини до В.М. Сосюри».

Старобільщина змагається за фінансування для створення «Грін Ленду» та «Створення центру спадщини, як осередку розвитку туризму» - нових інфраструктурних об’єктів для активного дозвілля громадян.

Якщо створення об’єктів буде підтримано, у недалекому майбутньому вони стануть туристичними магнітами Луганщини та України.

Зазначимо, що прийом документів в рамках конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, завершився 3 листопада. Заявники з усіх регіонів України подали понад 800 проєктів, з них допустили до експертної оцінки понад 700.

Наразі Мінрегіон перевіряє подані документи на відповідність порядку та вимогам, що встановлені законодавством. Остаточне рішення щодо результатів перевірки проєктів приймуть на цьому тижні. Допущені до участі у конкурсному відборі проєкти передадуть на оцінку експертам.

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...