Доповіли про стан виконання Регіональної цільової програми соцзахисту громадян

12:45
Доповіли про стан виконання Регіональної цільової програми соцзахисту громадян

Про стан виконання Регіональної цільової програми соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи доповіли Сергію Гайдаю, витрачено на оздоровлення більше 15 мільйонів гривень.

Виконання Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2019-2021 роки, стало першим питанням, розглянутим на апаратній нараді голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Станом на 01.11.2020 на території області, підконтрольній органам державної влади, проживає 3743 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян: I категорії – 1396 особи з інвалідністю, II – 1088 постраждалих осіб, III – 667 постраждалих осіб, дружин померлих (загиблих) громадян ЧАЕС – 404, постраждалих дітей – 188, - повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук.

За рахунок державного бюджету проводиться робота із соціального захисту постраждалих осіб. Мова йде про грошові виплати, компенсації та санаторно-курортне лікування. Для цього з державного бюджету на 2020 рік Луганській області профінансовано 11,4 млн грн, загалом передбачено 14,2 млн грн. На обласному рівні соціальні та медичні проблеми постраждалих осіб вирішуються у рамках Регіональної цільової програми. Аналогічні місцеві програми діють місцеві програми діють у містах та районах області.

У 2020 році на виконання заходів обласної Програми заплановано – 3841,109 тис. грн, у тому числі з обласного бюджету – 2772,611 тис. грн. Станом на 01.11.2020 заходи профінансовано на загальну суму 3110,715 тис. грн, з них з обласного бюджету – 2387,100 тис. грн.

Програма включає перелік завдань і заходів, виконання яких дозволило в 2020 році сприяти вирішенню проблем оздоровлення постраждалих громадян (зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності серед постраждалих); підвищенню рівня правової обізнаності серед громадян щодо змін чинного законодавства України (проведення в онлайн режимі інформаційно-роз’яснювальної роботи, консультацій).

Крім того, за підсумками зустрічі Сергія Гайдая з представниками міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у 2020 році у м. Лисичанську, Попаснянському, Троїцькому та Біловодському районах за рахунок місцевих бюджетів оздоровлено 8 постраждалих осіб категорії 1 та 2 на загальну суму 80,0 тис. грн.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...