Створено на Луганщині перший індустріальний парк «Східний регіон»

13:00
Створено на  Луганщині перший індустріальний парк «Східний регіон»

Парк «Східний регіон» розташований у Попасній, створено при підтримці Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації за ініціативи міської ради.

Його функціонування сприятиме активізації інвестиційної діяльності та може стати вагомим фактором посилення інвестиційної привабливості як окремої територіальної громади, так і регіону загалом.

Основною метою створення індустріального парку є забезпечення сприятливих умов для залучення коштів в економіку міста, функціонування та розвитку промислових підприємств, поліпшення інвестиційної привабливості, активізація економічного та промислового розвитку регіону, поява нових робочих місць, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів, а також розвиток сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.
Функціональним призначенням є виробництво електричної та теплової енергії; будівельних матеріалів; машинобудування, металообробка; екологічна переробка твердих побутових відходів; легка промисловість, виробництво виробів з пластмас; науково-дослідницька діяльність, електроніка та ІТ-технології; виробництво харчових продуктів, комплексна переробка сільськогосподарської продукції. Індустріальний парк створюється терміном на 30 років, площа земельної ділянки складає 15,3991 га.
Відповідно до очікуваних результатів функціонування індустріального парку передбачається поява до 850 нових робочих місць, а також залучення 67,1 млн гривень інвестицій.
Для забезпечення ефективної реалізації проєкту наступними етапами його розвитку є:
проведення конкурсу з відбору керуючої компанії (І півріччя 2021 року);

будівництво та облаштування інфраструктури індустріального парку (2021-2022 роки);

залучення учасників та розвиток індустріального парку «Східний регіон» (2021-2050 роки).

Із більш детальною інформацією щодо розвитку індустріального парку «Східний регіон» можна ознайомитись за посиланням

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...