Громадське обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту

12:40
Громадське обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту

Громадське обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту змін до Стратегії розвитку Луганської області на 2021–2027 роки, у зв’язку з приведенням у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку на 2021‒2027 роки

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації відповідно до пунктів 4 та 5 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» оголошуються громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту змін до Стратегії розвитку Луганської області на 2021–2027 роки, у зв’язку з приведенням у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку на 2021‒2027 роки, що додається. Пропозиції та зауваження приймаються в термін до 31.12.2020 на електронну адресу economy@loga.gov.ua або за адресою Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації: 93406, м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59.

Проєкт змін до Стратегії розвитку Луганської області на 2021–2027 роки (далі – Проєкт Стратегії).Згідно пунктів 3 та 7 частини першої
статті 1 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», Стратегія є документом державного планування та підлягає проведенню стратегічної екологічної оцінки. Основна ціль внесення змін до Стратегії – приведення її у відповідність до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021‒2027 роки.

Станом на 01.01.2020 на території Луганської області, яка контролюється українською владою, розташовано 139 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного та місцевого значення загальною площею 75,76 тис. га, в тому числі 11 територій та об’єктів загальнодержавного значення площею 13,72тис. га та 128 території та об’єктів місцевого значення площею 62,04 тис. га. Під час здійснення стратегічної екологічної оцінки необхідно оцінити ймовірні наслідки для цих територій.

Оптимістичний сценарій розвитку демонструє позитивну динаміку, що буде можлива за умови успішної реалізації Стратегії шляхом повноцінного використання наявного потенціалу, підтримки сильних сторін області внутрішніми й зовнішніми можливостями та нівелювання або нейтралізації зовнішніх загроз.

Реалістичний сценарій розвитку передбачає запобігання погіршенню та утримання темпів поступового зростання основних соціально-економічних показників регіону за відносно стабільних макроекономічних умов. Досягнення стратегічних цілей розвитку Луганської області в реальному вимірі має спиратися на використання сильних сторін регіону, максимальне використання зовнішніх можливостей, врахування слабких сторін та мінімізації зовнішніх загроз.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...