МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПРОВЕЛИ В СЄВЄРОДОНЕЦЬКУ

16:58
МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПРОВЕЛИ В СЄВЄРОДОНЕЦЬКУ

Використовувати підхід, заснований на правах людини, при реалізації проектів та програм місцевого розвитку навчали представників місцевого самоврядування та депутатів місцевих ради в ході майстер-класу «Вироблення місцевої політики з врахуванням підходу, що базується на правах людини», що відбувся 14 березня в Сєвєродонецьку.

Захід об'єднав представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад із Сєвєродонецька та Гірської ОТГ.

Учасники обговорили питання, як права людини пов’язані з розвитком місцевих громад. На реальних прикладах представники влади та активісти могли побачити, як принципи підходу, що базується на правах людини, впливають на розбудову місцевої політики, на програми розвитку. Як цей інструмент може служити запобіганню дискримінації та участі у житті та розвитку громади вразливих груп населення.

"Головне - сформувати в учасників та учасниць основні теоретичні знання та практичні навички щодо застосування підходу, заснованого на правах людини, - зазначив Сергій Кошель, голова організації, - що, у свою чергу, може підвищити роль співпраці органів місцевої влади та організацій громадянського суспільства у досягненні позитивних змін та забезпеченні сталого розвитку місцевих громад на основі підходу, що базується на правах людини".

За результатами майстер-клас учасники розробили ідеї для майбутніх програм місцевого розвитку з урахуванням принципів підходу, заснованого на правах людини.

Майстер-клас проведено в межах проєкту «Збільшення можливостей мешканців місцевих громад Сєвєродонецька, Кремінної, Красноріченської ОТГ, Гірської ОТГ Луганської області будувати безпечне та правоспроможне середовище в своїх громадах», що здійснюється ГО «Громадська Платформа» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

Метою проекту є активізація та посилення правової спроможності місцевих громад м. Сєверодонецьк, м. Кремінна, Красноріченської ОТГ, Гірської ОТГ Луганської області шляхом дослідження правових та безпекових місцевих проблем в громадах, створення комунікаційного майданчика для обговорення та вирішення проблем, надання послуг правового характеру в місцевих громадах.

Контакт: Сергій Кошель, голова ГО “Громадська Платформа”, т. 0935761552, електронна пошта організації: platforma.lg@gmail.com

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...