КРУГЛИЙ СТІЛ З ВИРІШЕННЯ МІСЦЕВИХ ПРОБЛЕМ РОЗВИТКУ ВІДБУВСЯ В КРЕМІННІЙ

11:12
КРУГЛИЙ СТІЛ З ВИРІШЕННЯ МІСЦЕВИХ ПРОБЛЕМ РОЗВИТКУ ВІДБУВСЯ В КРЕМІННІЙ

Запровадити системний підхід до розвитку громад через моніторинг місцевих проблем та вироблення пріоритетів розвитку, експертного супроводу таких процесів зі сторони організацій громадянського суспільства у цільовому регіоні, - таку задачу поставили перед собою організатори круглого столу “Вирішення місцевих проблем: план спільних дій влади та громадськості”, що відбувся 23 липня в Кремінній.

Захід зібрав представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування Кремінної та Красноріченської ОТГ, депутатів місцевих рад, представників служби правової допомоги.

Учасники обговорили місцеві проблеми та шляхи їх вирішення, виробили план спільних дій, а також обговорили ідеї розвитку, розроблені в ході заходу для представників громадських організацій та місцевого самоврядування.

Представники правозахисних організацій звернули увагу на необхідність покращення роботи з правової допомоги, а саме зробити послуги правового характеру більш доступними для вразливих категорій населення.

“Населення Кремінної та Красноріченської ОТГ постійно потребує правової допомоги. Сьогоднішній захід допоміг поділитися існуючими моделями з надання правової допомоги населенню, та скоординувати роботу у населених пунктах, - зазначив Сергій Кошель, голова організації “Громадська Платформа”, - В рамках проекту ми плануємо узагальнити правові та безпекові проблеми в м. Сєверодонецьк, Красноріченській ОТГ та Гірській ОТГ. Для цього ми проведемо дослідження, яке допоможе з'ясувати, які проблеми найбільше турбують мешканців цих населених пунктів”.

Круглий стіл проведено в межах проєкту «Збільшення можливостей мешканців місцевих громад Сєвєродонецька, Кремінної, Красноріченської ОТГ, Гірської ОТГ Луганської області будувати безпечне та правоспроможне середовище в своїх громадах», що здійснюється ГО «Громадська Платформа» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

Метою проекту є активізація та посилення правової спроможності місцевих громад м. Сєверодонецьк, м. Кремінна, Красноріченської ОТГ, Гірської ОТГ Луганської області шляхом дослідження правових та безпекових місцевих проблем в громадах, створення комунікаційного майданчика для обговорення та вирішення проблем, надання послуг правового характеру в місцевих громадах.

Контакт: Сергій Кошель, голова ГО “Громадська Платформа”, т. 0935761552, електронна пошта організації: platforma.lg@gmail.com

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...