Коли будуть робити щеплення від коронавірусу на Луганщині

16:55
Коли будуть робити щеплення від коронавірусу на Луганщині

Вакцинація вплине позитивним чином на економіку регіону та країни в цілому.

«Щеплення проти COVID-19 забезпечить людям елементарну впевненість у житті, як це було до пандемії. Жодна країна світу не може собі дозволити роками тримати під обмеженням декілька галузей економіки. Тому масова вакцинація є одним із інструментів того, щоб дозволити людям, яким не загрожує коронавірус з причини щеплення, жити як зазвичай. Наскільки я знаю, в Україні забезпечені усі необхідні умови для застосування вакцин», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Це дозволить значній частині бізнесу працювати для клієнтів без жорстких обмежень.

Щеплення відкриє можливість вільно перетинати будь-які кордони у світі. Навіть якщо ситуація з інфікуванням в тому чи іншому регіоні зміниться, зроблене щеплення вже стане гарантією того, що людина не підпаде під нові термінові обмеження.

Слід зазначити, що в світі вакцинація вже стартувала. Та заможні країни вклали мільярди доларів у розробку вакцин і саме тому отримали у виключному порядку сотні мільйонів доз. Україна була не в змозі спрямувати значну кількість коштів на дослідження, тому в доступі до західних вакцин не є першою в черзі. Але вже законтрактовано підтверджену вакцину від надійного виробника.

Вакцинація розпочнеться майже відразу після прибуття в Україну першої партії. Як нещодавно повідомив заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, вакцина має з’явитися в лютому, після чого і стартуватиме перший етап вакцинації:

Для цього буде створено 375 мобільних бригад. Міністерство опрацьовує усі деталі цього процесу. Тобто, у громадян буде чітке розуміння – коли конкретній людині очікувати на щеплення для себе.

На сьогодні порядок вакцинації проти коронавірусу чітко визначений – спочатку щеплення мають отримати медичні працівники, військові та люди з груп найбільшого ризику.

«Оскільки вірус новий та має певні особливості, краще захиститися за допомогою вакцини, ніж сподіватись на те, що інфекція з часом не вразить повторно», – зазначив Сергій Гайдай.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...