На Луганщині планують відкрити регіональне бюро державного телеканалу

11:40
На Луганщині планують відкрити регіональне бюро державного телеканалу

Керівництво державного телеканалу «Дом» зустрілось із представниками блогосфери та ЗМІ Луганщини. 

Місією каналу, як зазначила Генеральний директор телеканалу Юлія Островська, є популяризація ідеї мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Для держави телеканал «Дом» є єдиним способом комунікації з її громадянами, що мешкають на тимчасово окупованих територіях і є одним з ключових інструментів їх реінтеграції. Це також єдиний у Східній Європі телеканал, який мовить російською, але не з російськими наративами.

Наразі у Луганській області працює корпункт каналу, але у найближчих планах – створення регіонального бюро. Аби залучити луганську медіаспільноту до співпраці, топ-менеджмент «Дому» зустрівся із блогерами та представниками ЗМІ.

Говорили про можливості поєднання «горизонтального» тобто традиційного та «вертикального» або мобільного телебачення, створення «журналістики громадського інтересу».

Телеканал «Дом» в рамках мультимедійної платформи іномовлення України працює з 1 березня 2020 року. Його сигнал в аналоговому (31 телевізійний канал) та цифровому (40 та 41 ТВК) форматах транслюється на тимчасово окуповані території Луганської області.

З березня поточного року канал планує виробляти (та докуповувати) достатньо контенту для запуску під брендом UATV на весь світ (через супутник, кабельні мережі, IPTV та OTT платформи) російськомовного каналу державного іномовлення України з метою об'єктивного інформування людей в усьому світі, які знають російську мову, про ситуацію в Україні. Він має створити противагу російській пропаганді, яка масовано закидає у світовий інформаційний простір свої наративи, що кардинально спотворюють реальність.

Нещодавно «Дом» запустив власний сайт kanaldom.tv, який має дві мовні версії: російську та українську. На порталі можна знайти всі проєкти каналу, отримати важливу інформацію про останні події, а також ознайомитися з телепрограмою та новинами каналу.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...