Правові послуги стануть доступнішими в містах Сєвєродонецьк, Кремінна та Попасна

10:40
Правові послуги стануть доступнішими в містах Сєвєродонецьк, Кремінна та Попасна

З початку січня 2021 року громадська організація «Громадська Платформа» розпочала роботу над впровадженням проєкту «Підвищення правової захищеності найбільш вразливих категорій населення у Сєвєродонецьку, Кремінній, Попасній», що реалізується за фінансової підтримки ІСАР Єднання.

Метою проєкту є підвищення правової захищеності найбільш вразливих категорій населення у Сєвєродонецьку, Кремінній, Попасній черезе надання їм кваліфікованної правової та коснультаційної допомоги.

Сергій Кошель, керівник проекту розповів, що в рамках проекту створено Центр правового розвитку громади, фахівці якого готові надати правову та консультаційну допомогу в Сєвєродонецьку, Кремінній та Попасній. Також наразі організовується робота 3-х дистанційних пунктів надання первинної правової допомоги у цих містах.

Консультації наразі будуть проводитись в офісі Центру правового розвитку в Сєвєродонецьку (із дотримання всіх правил безпеки), а також телефонами гарячої лінії та за допомогою онлайн ресурсів, таких як скайп і zoom. Консультації надаються щодня з 9:00 до 17:00 години. Для консультації в скайп і zoom необхідна попередня реєстрація за посиланням: онлайн журнал реєстрації (https://docs.google.com/forms/d/1mGNV9YUjybPHp_vC13_wjTFz-yGlimMf88uyyat9Vvk/edit) Крім того один раз на місяць передбачено проведення виїзних консультацій спеціалістів Центру правового розвитку громади в межах сіл та селищ прифронтової зони, у Кремінній та Попасній. Консультації будуть надаватись у бібліотеках, будинках культури, біля КПП.


Види правової допомоги, яку в рамках проєкту можуть отримувати мешканці міст Сєвєродонецьк, Кремінна та Попасна:
- надання правової інформації;
- надання інформації довідкового характеру (до яких державних органів необхідно звернутися для вирішення проблеми);
- консультації і роз'яснення з правових питань (права і обов'язки осіб, що звернулися);
- допомога в складанні заяв, запитів, скарг та інших документів правового характеру (окрім документів процесуального характеру);
- надання зразків процесуальних документів і консультацій по їх заповненню;
- надання нормативних документів, методичних матеріалів;
- надання інформації про порядок отримання вторинної правової допомоги.
- консультативна допомога з питань карантину, правил лікування, правил безпеки, карантину.
Реєстрація клієнтів:
та заповнювати форму звортнього зв’язку з метою аналізу якості надання послуг.

«Наша організація отримує велику кількість звернень на гарячу лінію та в соціальних мережах, від мешканців у містах Сєвєродонецьк, Кремінна, Попасна та інших населених пунктів вздовж лінії розмежування, ці люди мають велику кількість питань щодо поновлення документів, оформлення соціальної допомоги, поновлення прав власності. Головна мета нашого проекту це підвищення правової захищеності найбільш вразливих категорій населення та посилення правових можливостей членів громад Сєвєродонецька, Кремінної, Попасної через надання безоплатної правової допомоги та експертний супровід вирішення місцевих проблем правовим шляхом. Саме для цього ми плануємо продовжити роботу Центру правового розвитку громади, організувати інноваційні дистанційні правові послуги для мешканців у містах Сєвєродонецьк, Кремінна, Попасна та створити оптимальну модель безоплатної правової допомоги в цих громадах, що враховуватиме інтереси всіх верств населення», - говорить керівник проекту Сергій Кошель.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...