Що робити у випадку отруєння в кафе?

16:15
Що робити у випадку отруєння в кафе?

Люди повсякденно відвідують заклади громадського харчування, та у випадку, якщо виникає отруєння, громадяни часто не знають куди звернутись за захистом своїх прав.

Проте в Україні є Закон України «Про захист прав споживачів» (далі-Закон), який в такій ситуації захищає споживача.

Так, у статті 14 Закону є норма, згідно якої споживач має право на те, щоб продукція за звичайних умов її використання, зберігання і транспортування була безпечною для його життя, здоров'я.

Порушенням прав споживачів згідно Закону є реалізація продукції, яка є небезпечною, неналежної якості, фальсифікованою.

Якщо так сталося, що Ви отруїлися, то можна написати претензію на ім'я і юридичну адреса закладу та як докази додати чек або висновок лікаря. У претензії потрібно зазначити: дату, час відвідування кафе; страви, які були замовлені; які наслідки для здоров’я Ви отримали та загальну суму компенсації.

Також, в претензії можна зазначити, що у разі незадоволення вашого звернення, Ви можете звернутись до суду.

Паралельно Ви можете звернутись до Держпродспоживслужби з проханням провести перевірку діяльності кафе, описавши свою ситуацію.

Відправляти претензію краще цінним листом з описом вкладення та з повідомленням про вручення, якщо Ви віддаєте особисто претензію, то важливо щоб представник кафе поставив вхідний номер, підпис та дату отримання претензії.

Якщо відповідь на Вашу претензію прийшла негативна, то її можна оскаржити в судовому порядку та Вам зобов’язані компенсувати матеріальні збитки витрачені на лікування, загального рахунку за вечерю тощо.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...