Завдяки професіоналізму юриста вдалося скасувати арешт майна

09:33
Завдяки професіоналізму юриста вдалося скасувати арешт майна

До юриста "Центру громадської активності "Сіті Хаб", що діє за проєктом "Правовий захист та підвищення рівня обізнаності про доступ до правосуддя вразливих верств населення Красноріченської ОТГ, Коломийчиської ОТГ, Лозно-Олександрівської ОТГ Луганської області" звернулась Юлія з проханням зняти арешт з нерухомого майна.

До юриста "Центру громадської активності "Сіті Хаб", що діє за проєктом "Правовий захист та підвищення рівня обізнаності про доступ до правосуддя вразливих верств населення Красноріченської ОТГ, Коломийчиської ОТГ, Лозно-Олександрівської ОТГ Луганської області" звернулась Юлія з проханням зняти арешт з нерухомого майна. Жінка розповіла, що у 1999 придбала квартиру за договором обміну, квартирою до укладення договору володіли в рівних частках троє членів однієї сім'ї.

З метою продажу квартири клієнтка звернулася до нотаріуса, проте отримала відмову у вчиненні нотаріальної дії у зв’язку з арештом майна, оскільки у Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна квартира знаходиться під арештом за рішенням суду, на підставі якого було накладено арешт на 1/3 квартири, яка належала клієнтці на праві власності.

Юрист Центру допоміг скласти заяву до суду про отримання копій рішення суду із архіву, з отриманого рішення стало відомо, що один з колишніх власників квартири скоїв кримінальний злочин і за рішенням суду було накладено арешт на 1/3 квартири, яка йому належала за договором обміну, та помилково на 1/3 квартири, яка йому не належала для забезпечення виплати матеріальної шкоди, завданої потерпілому.

Коли матеріальний збиток був відшкодований, мати злочинця подала клопотання до суду про зняття арешту з 1/3 квартири, яка належала їм обом на праві спільної власності. Суд виніс ухвалу про зняття арешту тільки з 1/3 квартири, відносно якої було подано клопотання до суду про зняття арешту.

Юрист Центру з’ясувв, що у Витягу із Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна зазначено ПІП не клієнтки, а зовсім іншої особи. Тому фактично при внесенні відомостей в Єдиний реєстр нотаріальною конторою була допущена помилка. А отже, наявність заборони на відчуження перешкоджає клієнтці у повній мірі розпоряджатися власним майном.

Перевіривши всю інформацію, юрист проконсультував клієнтку щодо складання позовної заяви до суду про зняття арешту з квартири. Рішенням суду позов було задоволено. Таким чином, завдяки професіоналізму юриста консультаційного бюро, Юлія змогла в повній мірі розпоряджатися власним майном.

Ця публікація підготовлена у межах проєкту "Правовий захист та підвищення рівня обізнаності про доступ до правосуддя вразливих верств населення Красноріченської ОТГ, Коломийчиської ОТГ, Лозно-Олександрівської ОТГ Луганської області", який реалізується організацією "Центр громадської активності "Сіті Хаб" за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#UNRPP

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...