Жінкам Луганщини допоможуть знайти роботу та розвивати свій бізнес

20:05
Жінкам Луганщини допоможуть знайти роботу та розвивати свій бізнес

З листопада 2021 року Віртуальний ресурсний центр з підтримки зайнятості жінок та розвитку малого бізнесу для громад поблизу лінії зіткнення розпочав свою роботу в Луганській області.

Завданнями Ресурсного центру є:

- збільшення економічних можливостей жінок у громадах поблизу лінії розмежування, які зараз мають доходи на рівні або навіть нижче мінімальної заробітної плати, особливо людей передпенсійного віку, тих, хто втратив свій бізнес під час пандемії, одиноких жінок, головних домогосподарств, як ВПО.

- підвищення спроможності місцевого самоврядування реагувати на виклики, викликані пандемією у сфері розвитку економіки та місцевого бізнесу, сприяння прозорому прийняттю рішень та ефективному наданні державних послуг в умовах пандемії COVID-19.

- протидія нерівності на ринку праці та формування стійких механізмів відновлення економіки та самозайнятості в умовах пандемії COVID-19 у громадах поблизу лінії зіткнення.

Ресурсним центром надаються наступні послуги:

- консультації з пошуку роботи, написання резюме;

- консультації з питань бізнесу, податків та реєстрації ФОП;

- консультації з бізнес-планування та маркетингу;

- інформаційна підтримка про наявні кар'єрні можливості;

- консультації психолога для жінок;

Ресурсний центр працює онлайн, менеджерами центру надаються консультації через zoom, скайп, телефон, крім того, можна зв’язатися з Ресурсним центром у соцмережах. Також заплановано створення веб-сайту з корисною інформацією, відео-вебінарами та контактами центру.

Цільовими групами проекту та Віртуального ресурсного центруявляються:

- економічно незахищені жінки, що мешкають поблизу лінії зіткнення

− люди, які втратили свій бізнес через COVID-19;

− молоді жінки з обмеженим досвідом роботи або без нього, що мешкають поблизу лінії зіткнення;

− неофіційно працевлаштовані;

− жінки передпенсійного віку,

− самотні жінки, що очолюють домогосподарства;

- ВПО.

«Ще з серпня наш Ресурсний центр почав працювати та надавати допомогу жінкам з Донецької області. При цьому був великий попит на надавані центром послуги збоку мешканців Луганської області. З початком цього проєкту ми матимемо можливість надавати підтримку з питань зайнятості жінок та розвитку малого бізнесу для громад поблизу лінії зіткнення на Луганщині», - говорить керівниця організації Дарина Левчук.

Контакти Віртуального ресурсного центру:

-телефон +380983065015.

-Фейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/lwv.ngo/

Заходи відбуваються в рамках проєкту “Сприяння самозайнятості жінок та економічному відновленню громад поблизу лінії зіткнення в Луганській області” ГО "Ліга жінок-виборців“, за підтримки Уряду Великої Британії через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...