Активісти дослідили прозорість закупівель в Станиці Луганський та Новоайдарі

15:50
Активісти дослідили прозорість закупівель в Станиці Луганський та Новоайдарі

Експерти ГО “Мережа активних громадян” дослідили публічні закупівлі в пріоритетних напрямках житлово-комунального господарства, освіти та відновлення соціальних об’єктів за період 2016-2019 роки в Станиці Луганський та Новоайдарі.

“Наша задача полягала у виявленні системних недоліків, тому дослідження проводилось за вибірковими конкурсними процедурами”, — розповів голова організації Олександр Рябов. Дослідження дозволило виявити однакові проблеми в роботі з Prozorro.

По-перше, це перевагу обрання неконкуретних процедур всіма замовниками. Так Станично-Луганська селищна рада за період з 1 листопада 2016 по 12 жовтня 2019 року провела через систему Prozorro 99 закупівель, з яких 69 неконкурентні. Найбільша кількість за кодом “Будівельні роботи та поточний ремонт”. Загалом 13 процедур на загальну суму 4,6 млн гривень. Всі процедури проведено за участі 1 учасника за відсутності дискваліфікацій.

По-друге, випадки невірного визначення предмету закупівлі. Наприклад, за процедурою “Капітальний ремонт” згідно договору мають бути виконані проектні роботи «Капітальний ремонт будівлі КЗ ДНС ясла-садочок «Сонечко».

По-третє, загальною вадою виявилось неоприлюднення обов’язкових специфікацій.

Результати моніторингу оприлюднені на засіданні круглого столу “Підвищення прозорості публічних закупівель в Станиці Луганський” за участі місцевого бізнесу, представників РДА та громадських активістів за ініціативи ГО “Мережа активних громадян”.

Посилання на звіт - https://drive.google.com/file/d/1rueBDUQL4NN8JzdnVpAoYOqeglLRMvCD/view?usp=sharing

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...