В Краматорську і Сєвєродонецьку експерти розробляли модель супроводу та підтримки зайнятості людей з інвалідністю

17:25
В Краматорську і Сєвєродонецьку експерти розробляли модель супроводу та підтримки зайнятості людей з інвалідністю

В містах Краматорськ та Сєвєродонецьк 25 та 27 листопада пройшли воркшопи за темою «Впровадження місцевих програм підтримки на робочому місці та супроводу осіб з інвалідністю»

В заходах взяли участь представники Центрів зайнятості, роботодавців, громадських об'єднань та спільнот, що опікуються питаннями людей з інвалідністю.

Під час воркшопів були представлені результати дослідження у населених пунктах регіону та напрацьовано модель послуг з супроводу на робочому місці та підтримці зайнятості людей з інвалідністю на Донбасі.

Протягом воркшопів також були представлені результати аналізу досвіду 7-ми країн Європейського Союзу: Польщі, Швеції, Данії, Австрії, Норвегії, Чехії та Ірландії у наданні послуги супроводу на робочому місці та підтримці зайнятості. Зокрема було представлено аналіз особливостей національних та місцевих політик країн ЄС щодо даного питання, існуючи моделі фінансування, мотивації роботодавців, рівні і види підтримки та супроводу на робочому місці, особливості надання даного виду послуг та практичні приклади їх впровадження.

«Метою даних заходів було надати базові знання для учасників щодо ефективної моделі надання послуг супроводу на робочому місці для людей з інвалідністю та спонукати до ії впровадження на рівні місцевих громад Донбасу, взяти до відому результати дослідження, проведеного в рамках проекту та рекомендації органам місцевої влади, розроблені на основі дослідження», - пояснює голова організації Ігор Гуров.

Цей проєкт втілюється в рамках Програми солідарності EU COVID-19 від ЄС для ініціативи «Східне партнерство», що реалізується PIN Україна People in Need Ukraine за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...