Слов'янськ. Субсидії.

13:00
Слов'янськ. Субсидії.

Щодо надання субсидій та пільг на неопалювальний період в умовах воєнного стану.

Уряд України 19 квітня прийняв постанову, яка вносить зміни до порядку та умов надання житлових субсидій та пільг.

Управління соціального захисту населення Слов’янська повідомляє, що внесеними змінами передбачено автоматичне нарахування житлових субсидій на неопалюваний період з 1 травня 2022 року всім домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному періоді 2021-2022 років, крім тих домогосподарств, які звертаються за новим призначенням.

У разі, якщо станом на 1 травня 2022 року управління соціального захисту населення на території, де відбуваються бойові дії, не має можливості здійснити перерахунок пільг та житлових субсидій на неопалюваний період, такий перерахунок буде здійснено централізовано – Міністерством соціальної політики України.

У такому разі розрахунок пільг та субсидій на неопалюваний період буде проводитись у таких розмірах:

пільги – 29% від нарахованої пільги у січні 2022 року;

житлові субсидії – 16% від нарахованої субсидії у січні 2022 року.

На період дії військового стану та на один місяць після його завершення скасовано обов'язок одержувачів житлової субсидії повідомляти управління соціального захисту населення протягом 30 днів про виникнення таких обставин:

зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

зміни соціального статусу членів домогосподарства;

зміни у складі сім'ї члена домогосподарства;

зміни переліку житлово-комунальних послуг, що отримуються, умов їх надання;

зміни керуючого, виконавця комунальних послуг (крім випадків, коли інформація про зміну надається виконавцем послуги), створення об'єднання;

придбання права власності на транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше п'яти років (крім мопеда та причепа);

здійснення покупки на суму, що перевищує 50 тис. грн.;

набуття права власності на житлове приміщення;

відкриття депозитного рахунку (рахунків), кошти на яких загалом перевищують 100 тис.грн.;

здійснення операцій з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних та/або освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

отримання ним або членом сім'ї особи зі складу домогосподарства одноразово доходу у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму,

настання умов, за яких втрачається право на отримання субсидії на понаднормову площу житла.

Житлова субсидія може бути призначена за наявності заборгованості зі сплати аліментів, що виникла в період дії воєнного стану в Україні, а також у разі придбання іноземної валюти для оплати медичних або освітніх послуг.

За телефонами «гарячої лінії» можна отримати консультації з питань призначення/перерахунку: житлової субсидії - 0668513707 та пільг – 0501050114.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...