Консультації з питань гуманітраної допомоги та соціального захисту

12:10
Консультації з питань гуманітраної допомоги та соціального захисту

 Понад 500 жителів Донеччини отримали консультації з питань гуманітраної допомоги та соціального захисту завдяки ГО «Ліга-жінок виборців» та ПРООН.

Донецька область, 16 серпня 2022 р. – Волонтери та волонтерки з ГО «Ліга жінок-виборців» завдяки роботі гуманітарного центру «Допомога вже зараз» продовжують надавати консультації місцевим мешканцям у містах Слов’янськ та Добропілля, що на Донеччині. За цей час допомогу отримали понад 500 людей з інвалідністю, людей старшого віку та жінок ВПО, що нині мешкають у цих містах.

Протягом останніх трьох місяців гуманітраний центр «Допомога вже зараз» надавав консультації з таких питань соціального захисту, інформував про гуманітарні ініціативи, правила безпеки, екстрені новини через медіа-ресурси та sms-розсилку, а також надавав консультації щодо можливості евакуації з Донецької області.

«За час проєкту допомогу отримали понад 500 місцевих мешканців, серед яких переважають жінки та люди з інвалідністю. Більшіість питань стосувались соціального захисту, отримання статусу ВПО, гуманітарної допомоги та евакуації з області”, – розповідає волонтер організації Олена Мєдвєдєва.

Для довідки

Проєкт «Допомога вже зараз: координація та допомога постраждалим унаслідок війскових дій людям з інвалідністю, людям старшого віку та жінкам ВПО у Донецькій області» впроваджує ГО «Правозахисний центр «Ліга жінок-виборців» за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UNRPP)реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...