У Павлограді було проведено тренінг за темою “Арт-терапевтичні засоби відновлення під час війни”

11:35
У Павлограді було проведено тренінг за темою “Арт-терапевтичні засоби відновлення під час війни”

Діяльність проводиться у рамках проекту «МИР У ЦИФРОВИЙ ЧАС» Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні.

24 та 25 вересня у Павлограді громадською організацією “Агенція демократичного розвитку донбасу” за підтримки та координації амбасадорки Деркач Валерії було проведено тренінг “Арт-терапевтичні засоби відновлення під час війни”, діяльність проводиться у рамках проекту «МИР У ЦИФРОВИЙ ЧАС» Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні.

На тренінгу були присутні громадські активісти та внутрішньо переміщені особи. Захід почався зі знайомства та обміну досвідом, відчуттями у форматі Speed dating « Я у сучасному світі: емоції, думки, відчуття”. Було обговорено основні напрями арт-терапевтичної роботи під час війни й на територіях після деокупації. Також визначили можливі напрямки використання засобів арт-терапії під час роботи з людьми на деокупаційних територіях.

Під час заходу учасники навчилися працювати з травмами, як перетворити негативний досвід у ресурс, виконавши такі вправи:

  • робота в міні-групах «Нейрографіка. Лінії життя».
  • індивідуальна робота «Перетворення», «Мандала “Я- творець”-»
  • групова робота «Я – ресурс»
  • індивідуальна робота “Робота з травмою. Створення картини майбутнього.”

На завершення обговорили в колі шляхи надання допомоги засобами арт-терапії у кожному індивідуальному випадку учасника тренінгу, як саме користуватися на практиці в нових реаліях.

Детальніше з діяльністю у рамках проекту можна ознайомитися на порталі, у групі проекту в фейсбуці та на сторінці ГО “Агенція демократичного розвитку донбасу”.

Проєкт «Мир у цифровий час» реалізує Фундація прав людини за підтримки Institut für Auslandsbeziehungen та Міністерства закордонних справ Німеччини.

#PeaceInDigitalEra

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...