Люди з інвалідністю з Дніпропетровської та Запорізької областей навчились захищати власні трудові права в умовах війни

13:30
Люди з інвалідністю з Дніпропетровської та Запорізької областей навчились захищати власні трудові права в умовах війни

6 травня відбувся тренінг “Знай та захищай свої права”, який було проведено громадською організацією «Агенція демократичного розвитку Донбасу». Тренінг проведено в рамках проєкту «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

На тренінгу були присутні люди з інвалідністю з 10 громад Дніпропетровської та Запорізької областей: м. Вільнянськ, м. Вільногірськ, м. Дніпро, м. Жовті Води, м. Запоріжжя, м. Кам’янське, м. Кривий Ріг, м. Новомосковськ, м. Павлоград, м. П’ятихатки.
Учасники дізнались про трудові права та гарантії осіб з інвалідністю, особливості трудових відносин і оплати праці в умовах воєнного стану. Було проведено огляд прав людей з інвалідністю, ключових міжнародних нормативно-правових актів.
З учасниками розглянуто правозахисний підхід до питань інвалідності, ключові міжнародні договори щодо захисту прав осіб з інвалідністю, основні положення конвенції про права осіб з інвалідністю та національне законодавство щодо прав людей з інвалідністю.
Детально пропрацьовано права на працю людей з інвалідністю, а саме міжнародні стандарти працевлаштування, чинне законодавство про працю, трудові права та гарантії для осіб з інвалідністю, основи розумного пристосування, особливості трудових відносин і оплати праці в умовах воєнного стану.
“Для захисту власних прав дуже важливо мати гарну базу знань, тому даний тренінг для мене актуальний та корисний. Дякую за можливість поглибити знання”, - учасниця тренінгу Анжеліка.
Нагадуємо, що програма коучингового супроводження з працевлаштування людей з інвалідністю триває, хочеш швидко знайти роботу - звертайся до професіоналів за менторською підтримкою за телефоном 380 93 507 76 95 або пиши на електронну пошту agencydonetsk08@gmail.com
«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...