Перші кроки до успішного працевлаштування опанували люди з інвалідністю Дніпропетровської та Запорізької областей

18:45
Перші кроки до успішного працевлаштування опанували люди з інвалідністю Дніпропетровської та Запорізької областей

17 липня громадською організацією «Агенція демократичного розвитку Донбасу» було проведено навчальний тренінг «Перші кроки до успішного працевлаштування».

Тренінг проведено в рамках проєкту «Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Учасники дізнались про джерела вакансій, ознайомились з переліком ресурсів з працевлаштування, переліком компаній лояльних до осіб з інвалідністю та отримали практичні рекомендації з питань пошуку роботи. Було проведено роботу з формування навичок написання якісного резюме, супровідного листа, та вмінь презентувати себе перед майбутнім роботодавцем під час проходження співбесіди.

З початку року для людей з інвалідністю з Дніпропетровської та Запорізької областей було проведено 5 таких тренінгів. Також під час заходу було обговорено й актуальні питання, пов'язані з не досяжністю рівних можливостей на ринку праці для людей з інвалідністю. Учасники висловили занепокоєння стосовно того, що часто дискримінація та стереотипи у суспільстві ускладнюють процес пошуку роботи, незважаючи на здібності та бажання працювати.

"Цей тренінг дав мені віру в себе та у свої можливості, я розумію, що незалежно від своєї інвалідності, я можу бути цінним працівником і внести свій внесок у суспільство.", - висловився учасник тренінгу Денис.

“Тренінг став моїм ключем до нового життя. Впевненість у своїх здібностях, цінні знання та практичні навички, які я отримала тут, допомогли мені переступити через бар'єри та розпочати пошук роботи. Дякую тренерам за такий чудовий досвід та підтримку на шляху до успіху!" - Олена, учасниця тренінгу.

«Ініціатива зі сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю в місцевих громадах Дніпропетровської та Запорізької областей» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...