Як відновити паспорт під час воєнного стану, центр громадської активності «СІТІ ХАБ» допоміг жінці з Херсону отримати документ

18:55
Як відновити паспорт під час воєнного стану, центр громадської активності «СІТІ ХАБ» допоміг жінці з Херсону отримати документ

Олена – внутрішньо переміщена особа з Херсонської області, була вимушена змінити місце проживання через повномасштабну війну.

Таким чином, жінка опинилась у Вінниці, де жили її родичі. Приїхавши до міста, Олена виявила, що загубила свій український паспорт, коли тікала від війни.

На щастя, жінка дізналась про центр громадської активності «СІТІ ХАБ» у Вінниці, тому й звернулась за допомогою до спеціалістів. Юрист громадської організації, дізнавшись про проблему Олени, одразу почав активну роботу з відновлення документу. Він надав їй всю необхідну інформацію про процедуру відновлення паспорта та інших документів. Насамперед фахівець допоміг громадянці скласти заяви, зібрати необхідні документи та підготувати їх для подання до відповідних органів, а саме:

1. Оформлено заяву про втрату паспорта.

2. Отримано витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

3. Отримано документ, що підтверджував оплату адмінзбору.

4. Надано довідку органу реєстрації встановленого зразка про місце проживання.

5. Надано документ, що засвідчував реєстрацію в Держреєстрі фізичних осіб — платників податків з даними про РНОКПП (ред. це реєстраційний номер облікової картки платника податків).

6. Зроблено кольорове фото.

7. Надано свідоцтво про про народження, про шлюб.

Юрист центру також супроводжував Олену на зустрічі з відповідними органами та її представниками. Фахівцем було надано підтримку та допомогу у вирішенні будь-якого питання чи проблеми, що виникали під час процесу відновлення паспорту.

Через певний час, жінка отримала свій документ. Завдяки роботі фахівця центру громадської активності, Олені було надано правовий захист, доступ до різних послуг та підтримку, яку вона потребувала як внутрішня переміщена особа.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла. Її зміст є виключною відповідальністю «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ» і не обов’язково відображає позицію Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...