Дослідження "Актуальні проблеми та потреби жінок - ВПО в громадах Закарпатської області" розкриває нагальні виклики та рекомендації для поліпшення життя жінок-переселенок

13:30
Дослідження "Актуальні проблеми та потреби жінок - ВПО в громадах Закарпатської області" розкриває нагальні виклики та рекомендації для поліпшення життя жінок-переселенок

Дослідження розкриває складну ситуацію, з якою стикаються жінки, які переселилися в громади Закарпатської області у зв'язку з конфліктом та іншими складними обставинами.

Дослідження включало в себе опитування та аналіз ключових аспектів життя жінок-переселенок в регіоні.

Основні результати дослідження вказують на те, що більше половини опитаних жінок (53%) відповіли, що не стикалися з проблемами, які потребують допомоги юриста протягом останнього року. Однак це означає, що для значної кількості жінок це є актуальною проблемою, і їм потрібна правова підтримка. Серед тих, хто зіткнувся з проблемами, що потребують допомоги юриста, найпоширенішими були такі категорії проблем: утримання житла та оплата комунальних послуг під час війни, трудові відносини, оренда житла та отримання освіти. Ці проблеми можуть бути складними та потребувати професійної правової допомоги.
Щодо дій, які опитані жінки здійснювали для вирішення проблеми, більше половини об'єднувалися з іншими потерпілими або людьми зі схожою проблемою для спільного захисту своїх прав. Також значна кількість зверталася за допомогою до поліції, юристів, адвокатів та суду. Однак є група жінок, які нічого не робили для вирішення проблеми, і це може бути пов'язано з недостатньою інформацією чи бажанням уникнути складнощів.
Важливою є інформація про те, що 21 опитана жінка повідомила, що проблема була вирішена після звернення за допомогою. Однак є також випадки, коли проблеми не були вирішені або погіршилися, що підкреслює необхідність ефективної підтримки та консультацій з боку юристів та інших правових служб.

Жінки в Закарпатській області висловили прагнення до отримання інформаційних матеріалів, алгоритмів дій, а також можливості звертатися до адвокатів або місцевої влади для отримання правової допомоги. Це вказує на важливість розробки інформаційних ресурсів та доступної правової підтримки.

У зв'язку з форматом отримання правової допомоги, більшість опитаних висловили перевагу за можливість консультування телефоном. Це підкреслює важливість доступу до дистанційної правової консультації та підтримки через Інтернет та мобільні додатки.
Звернення до представників місцевої влади, центрів безперервної правової допомоги, адвокатів та громадських організацій є найбільш розповсюдженими варіантами, до яких опитані б звернулися для отримання правової підтримки.
Детальніше ознайомитись з результатами дослідження можна за посиланням https://docs.google.com/.../1dcjc0RFZ1l_65PnuTKuY.../edit

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла. Її зміст є виключною відповідальністю громадської організації “Спілка захисту громадянських свобод” і не обов’язково відображає позицію Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла.

#ПрямуємоРазом

#ПрограмаСтійкість

#BSTproject

Black Sea Trust for Regional Cooperation

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...