Для ВПО з інвалідністю надано консультацію стосовно можливостей гуманітарної допомоги

16:55
Для ВПО з інвалідністю надано консультацію стосовно можливостей гуманітарної допомоги

До спеціаліста ГО “Центр розвитку місцевих громад” звернулася мешканка м. Запоріжжя Олена з проханням пояснити яку гуманітарну чи волонтерську допомогу вона може отримати та які кроки потрібно виконати, щоб отримати допомогу.

Олена внутрішньо переміщена особа, має статус інвалідності, у вересні переїхала до Запоріжжя з Бахмуту Донецької області та зараз має потребу в гуманітарній допомозі для облаштування побуту.

Спеціаліст ГО “Центр розвитку місцевих громад” пояснив Олені, що крім фінансової щомісячної допомоги від держави можна подати заяву до міжнародної організації для отримання разової матеріальної допомоги.

Олені було пояснено як подати заявку та разом зі спеціалістом організації було здійснено подачу заявки на сайті еДопомога за таким алгоритмом:

1. Зайдіть на сайт єДопомога https://edopomoga.gov.ua/ та заповніть заявку на виплату грошової допомоги від міжнародних організацій мешканцям України.

2. Виберіть пункт «Заповнити заявку на допомогу».

3. Виберіть із переліку ваш соціальний статус, наприклад «ВПО» або «Багатодітна сім’я» (якщо жодна з категорій не підходить, виберіть «Жоден з вказаних вище»).

4. Заповніть ваші персональні дані (П. І. Б., РНОКПП (ІПН), дата народження, номер телефону) та поставте позначку навпроти «Погоджуюсь на обробку моїх персональних даних». 5. Заповніть дані про документ, що підтверджує вашу особу, наприклад, «Паспорт громадянина України» або «Посвідка на постійне проживання» (номер документа, яким органом виданий, дата видачі).

6. Заповніть адресу поточного місця проживання (область, район, населений пункт, вулиця, будинок/корпус/квартира, поштовий індекс).

7. Зазначте, чи є особи на вашому утриманні. Якщо так, заповніть дані (П. І. Б., РНОКПП (ІПН), дата народження, документ, що підтверджує особу, номер документа, яким органом виданий, дата видачі).

8. Введіть рахунок IBAN (міжнародний номер банківського рахунку) ПриватБанку для виплати допомоги (складається з літер UA та 27 цифр).

9. Щоб перевірити статус заявки, натисніть «Перевірити статус заявки».

10. Зазначте РНОКПП (ІПН), який ви зазначили під час заповнення заявки (або поставте позначку «Не маю РНОКПП»), тип документа, наприклад, «Паспорт громадянина України» або «ID-картка».

11. Якщо ви невірно зазначили дані або IBAN картки, натисніть кнопку «Відізвати та подати нову заявку». Заявник може відкликати свою заяву, коли матиме статус «Заяву прийнято».

Також Олені було надано контакти, адреси гуманітарних штабів Запоріжжя та області для отримання продуктових, харчових наборів й речей для облаштування побуту.

Згодом Олена зателефонувала на нашу гарячу лінію, щоб подякувати за допомогу та повідомила, отримала фінансову допомогу від міжнародної організації та кожного місяця отримує гуманітарні набори, таким чином життя Олени стало набагато простішим та є можливість витрачати час на інтеграцію в новій місцевості та займатись пошуком роботи.

Надання консультацій забезпечують фахівці громадської організації «Центр розвитку місцевих громад» в межах проєкту «Стійке громадянське суспільство та медіа у відповідь на війну в Україні». Проєкт реалізується під керівництвом чеської гуманітарної організації «Людина в біді» у партнерстві з Празьким центром громадянського суспільства та Гельсінкським комітетом Нідерландів та фінансується Генеральним директоратом з Переговорів про сусідство та розширення (DG NEAR) Європейської Комісії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...