Допомога в оформленні статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

17:28
Допомога в оформленні статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

«Я зовсім не орієнтувалась у процесі встановлення даного статусу, дякую Вам за допомогу.»

До консультаційного центру для ВПО з інвалідністю «Завжди допоможемо» ГО «Центр розвитку місцевих громад» звернулась Карина, евакуація родини до Широківської громади в 2022 р. була складною, швидко покинути місце небезпеки не вдалося. Карина сама рятувала дітей, батько захищає Україну в лавах ЗСУ.

Випробування минулого року негативно вплинули на трьох дітей, вони досі перебувають в пригніченому стані, тому Карина виявила бажання отримати для своїх дітей статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Юрист центру проконсультував Карину стосовно необхідного пакету документів та шляху встановлення статусу. Станом на кінець жовтня 2023 р. був зібраний весь пакет документів та переданий до відділу «Служба у справах дітей Широківської громади» на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів всім трьом дітям Карини.

На черговому засіданні Виконавчого комітету Широківської сільської ради 02.11.2023 р. діти отримали вищезазначений статус. Міщенко Карина: «Я зовсім не орієнтувалась у процесі встановлення даного статусу, дякую Вам за допомогу.»

За підтримки чеської гуманітарної організації "Людина в біді"People in Need Ukraine та фінансування Європейського Союзу.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...