Процедура отримання одноразової грошової допомоги при встановленні інвалідності для військовослужбовців

12:50
Процедура отримання одноразової грошової допомоги при встановленні інвалідності для військовослужбовців

Зараз спостерігається значне зростання кількості військовослужбовців, які отримали інвалідність внаслідок воєнних дій. Громадський центр правосуддя отримує все більше звернень громадян з цього питання.

З огляду на це, ми підготували детальну інформацію про процедуру отримання одноразової грошової допомоги для військовослужбовців.

Військовослужбовці, які отримали відповідну довідку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) щодо встановлення інвалідності або втрати працездатності на певний відсоток, мають право на одноразову грошову допомогу.

Для отримання цієї допомоги військовослужбовцям необхідно подати відповідний рапорт до командира військової частини. Якщо Ви вже звільнилися із Збройних Сил України (ЗСУ), тоді необхідно звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), де перебуваєте на обліку.

Під час подання документів необхідно заповнити заяву встановленого зразка та надати дозвіл на обробку персональних даних, також потрібно підготувати копії наступних документів:

-Паспорт;

-Ідентифікаційний номер;

-Номер банківського рахунку;

-Довідка про обставини поранення, видана командиром військової частини;

-Постанова військово-лікарської комісії (ВЛК) про причинний звʼязок поранення або захворювання;

-Довідка МСЕК про встановлення відсотка втрати працездатності або інвалідності;

-Витяг з наказу командира військової частини про виключення зі списків у зв’язку зі звільненням.

Для більшої документальної підтримки також рекомендуємо додатково подати витяг із наказу військової частини, який підтверджує виключення зі списків у звʼязку зі звільненням.

Рішення про призначення одноразової грошової допомоги приймає комісія Міністерства оборони України і доводить її до військової частини або Територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальших виплат.

Для підтримки та консультацій звертайтесь до Громадського центру правосуддя у Широківській громаді, який працює за ініціативи ГО «Центр громадської активності «СІТІ ХАБ».

Мета центру підвищити спроможність мешканців Запорізької області вирішувати проблеми та захищати власні права у правовий спосіб. Звернутись за консультацією до Громадського центру правосуддя у Широківській громаді можна за наступними контактами:

Адреси:

- смт. Широке, вул. Центральна 2, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

- м. Запоріжжя, вул. героїв 37 батальйону, 12, понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 17:00.

Телефон гарячої лінії: +380 (50) 986 51 80

Електронна пошта: cityhub@ukr.net

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...