На Луганщині молодь дізналась про свої права

16:50
На Луганщині молодь дізналась про свої права

15 березня 2019 у місті Сєвєродонецьк на базі платформи мультихаб «GreenLab» громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області Сергій Кошель разом з директором Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимиром Богушем зустрілися із студентами СНУ ім. В. Даля. 

Нажаль, більшість експертів зазначає, що зазвичай молодь ігнорує свої виборчі права. Деякі спеціалісти кажуть, що це пов’язано з низьким рівнем обізнаності у виборчому праві й можливостях громадян, а інші вважають, що молодь здебільшого не розуміє яким чином може вплинути на ситуацію в країні.

Значна кількість активістів та громадських діячів засуджують новоспечених виборців, адже коли сотні тисяч співгромадян ціною свого життя боронять демократію та воюють за вільну та незалежну Україну, їх однолітки байдуже ставляться до майбутнього своєї держави та нехтують своїм правом голосу.

Сергій Кошель обговорив цікаві для студентів питання: підкуп виборців, незаконна агітація та інше. Розповів студентам, які 31 березня впер ше братимуть участь у виборах про виборчі права громадян України, а також про те, наскільки важливо не нехтувати цим правом, завжди реалізовувати його.

Під час заходу директор Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Богушособливу увагу присутніх приділив нюансам перевірки включення до списку виборців, можливостям голосуванням не за місцем реєстрації та праву голосу, перебуваючи за кордоном.

Говорили і про те, наскільки для кожної молодої людини важливо бути свідомим громадянином, свідомим виборцем. А це – не бути у полоні міфів про політику и політиків, оцінювати останніх за певними критеріями: чи часто перебігали з партії у партію, чи фігурували у корупційних скандалах, чи «кнопкодавили» (стосується нардепів), чи вдавалися до застосування адмінресурсу і до «гречки». І не менш важливо – не брати участь у схемах з фальсифікації виборів. Бо можна і нарватися на кримінальну відповідальність, і (а це вже небезпечно для країни в цілому) допомогти прийти до влади вкрай непорядним людям.

Сподіваюся, що за підсумками цієї зустрічі хлопці і дівчата зрозуміли, що неможна жити у суспільстві і бути «поза політикою». А можна і треба робити у межах своїх можливостей усе для того, щоб врешті решт політика була не «брудною справою», а певним інструментарієм, необхідним для нормального функціонування і для розвитку країни.

Загалом переважна частина молоді була дуже активною та зацікавленою результатами майбутніх виборів. Більшість твердо вирішила реалізувати свої виборчі права та зробити країну кращою для себе та для майбутнього покоління.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...