У Сєвєродонецьку місцевих лідерів навчали розвивати громади

09:40
У Сєвєродонецьку місцевих лідерів навчали розвивати громади

10, 11, 12 травня у City HUB відбувся захід «Школа для лідерів місцевих громад” за ініціативи Сєвєродонецького офісу Мережі правового розвитку при ГО “Громадська платформа”, у якому взяли участь активісти, волонтери, журналісти та представники громадських організацій. 

На конкурсній основі було відібрано 20 учасників, які протягом трьох днів навчились захищати права людини, дізнались про процеси прийняття рішень в громаді та лідерство.

“Україна потребує активної участі громадян в процесах прийняття рiшень. Досвід демонструє чимало позитивних зрушень у цiй сферi, проте водночас є багато невирішених проблем. Іноді складаються ситуації, коли люди не виявляють ініціативи і не хочуть брати участь в процесі прийняття рішень. Можливо їх лякає відповідальність та відсутність досвіду. Участь у “Школі для лідерів місцевих громад” допоможе розвинути впевненість у собі, придбати знання та вміння, необхідні для впливу на різні процеси та набуття лідерських якостей” - розповідає тренер Алла Гуцол.

Перший тренінг був присвячений темі лідерства, де тренер Алла Гуцол ознайомила учасників з психологією лідерства, моделями, типами і якостями лідера в громаді. Також відбулась презентація «Стилі управління», де було показано, як різні стилі керівництва проявляється у виконанні обов'язків, підходах до вирішення завдань, манері спілкування з людьми, та у впливі на поведінку підлеглих. Під час практичної частини участники виявили риси особистості, які необхідно мати, щоб стати лідером громади. Також кожен мав змогу пройти тест на визначення лідерських якостей.

У другий день учасники дізнались про основні інструменти залучення громадян, які можуть бути застосовані на всіх етапах прийняття рішень, та форми впливу. Також було розглянуте питання застосування конкретних інструментів та методів залучення громадян, які зроблять участь максимально ефектовнивною. Особливу увагу було приділено громадським слуханням, де пояснювались механізми участі членів громади у прийнятті важливих рішень через проведення громадських слухань.

Під час третього тренінгу розглянули механізми захисту прав людини. Також було обговорено права людини, які порушуються в Україні в умовах воєнного конфлікту.

“Лідери громадських організацій часто не обізнані з методами дослідження та виявлення потреб громадян, не вміють правильно оформити громадські ініціативи та не знають, до яких органів державної влади або місцевого самоврядування необхідно звертатися задля подальшого впровадження власних ініціатив. Саме такі тренінги дають можливості виховувати нове покоління, яке відповідає вимогам європейського менеджменту”, – зазначив керівник ГО “Громадська платформа” Сергій Кошель.

Проект «Посилення правових можливостей жителів громади Сєвєродонецька» здійснюється ГО «Громадська платформа» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження»

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...