Прес-конференція «Міський голова, виконавчі органи чи депутати – хто у Северодонецьку працює найбіл

13:10
Прес-конференція  «Міський голова, виконавчі органи чи депутати – хто у Северодонецьку працює найбіл

07 жовтня 2019 року о 15: 00 в СітіХаб Северодонецьк (шосе Будівників 23) Громадянська мережа ОПОРА у Северодонецьку презентуватиме результати вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування за результатами 2018 року.

На прес-конференції буде представлено рейтинг публічності 24 муніципалітетів, а також окремих суб’єктів дослідження – міських голів, виконавчих органів та депутатів міських рад. Окрім цього, експерти проаналізують сильні та слабкі сторони діяльності кожного суб’єкта моніторингу й розкажуть, які зміни та нові практики сприяли підвищенню рівня публічності Северодонецька у всеукраїнському рейтингу 2018 року.
Нагадаємо, що за підсумками вимірювання Індексу публічності 2017 року, Северодонецьк належав до категорії міст із задовільним рівнем публічності та займав 10 місце серед усіх міст, що приймали участь у дослідженні. Що змінилось за рік? Чи є ще в Україні непублічні муніципалітети, чи прогресують міста-лідери та яке місце у рейтингу цьогоріч визначено Северодонецьку, – розповімо під час прес-конференції. 

Спікери заходу:

Олексій Кормілецький, регіональний представник кампанії «Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування» у м. Северодонецьк, голова Луганського обласного представництва «Громадянська Мережа ОПОРА» .

Сергій Кошель, громадський омбудсмен з виборчих прав в Луганській області Громадянської Мережі ОПОРА

Контактна особа: Олексій Кормілецький – 050 275 28 08.

Довідково: Індекс публічності – це загальнонаціональна кампанія моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Об’єктом моніторингу є міські ради в обласних центрах України. У 2018 році вимірювання здійснювалося також у тимчасово перенесених обласних центрах Донецької та Луганської областей.

Проект реалізовується уже шостий рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб’єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Система показників Індексу публічності розроблена на основі положень українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері публічності муніципальної влади. Результатом проведеної кампанії є публікація щорічного всеукраїнського дослідження – «Індекс публічності місцевого самоврядування 2018». З результатами минулорічних вимірювань можна ознайомитися на сайті www.publicityindex.org.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...