Мешканці Авдіївки, Торецька та Дружківки вчились ефективним методам комунікації з органами влади

14:40
Мешканці Авдіївки, Торецька та Дружківки вчились ефективним методам комунікації з органами влади

23 вересня в Авдіївці, 25 та 26 вересня в Торецьку та 27 вересня в Дружківці за ініціативи ГО «Правозахисний центр «Ліга жінок – виборців» пройшли тренінги із комунікаційних навичок для представників влади, правозахисників та ВПО. 

Основну увагу під час тренінгів було приділено інструментам захисту прав з акцентом на таких найгостріших питаннях, як зайнятість, житло, соціальні послуги, доступ до медицини, безоплатна правова допомога. Протягом заходів учасники підвищували свої знання у сфері захисту власних прав, дієвої взаємодії з органами місцевої влади та соціальними службами, протидії незаконним діям органів влади, інструментам отримання допомоги від держави та громадських організацій.

Кожний тренінг окрім означених напрямків носив специфічний тематичний характер в залежності від сформованої аудиторії.
Тренінг, що пройшов 23 вересня в Авдіївці був спрямований на захисту прав та розвиток комунікаційних навичок з органами влади для ВПО та незахищених верств населення.
Учасники розглядали питання: механізму, правових основ та функцій комунікативної діяльності з органами влади та її специфіку стосовно представлених груп населення, принципів ефективної комунікації та елементів інформаційної взаємодії громадськості з органами місцевого самоврядування, використання інноваційних комунікативних форм і технологій в процесі комунікації з органами влади, принципів загальної комунікативної політики держави та інші. Учасники також робили практичні вправи на розвиток своїх комунікативних навичок, на кшталт «Самопрезентації», «Прес-конференції», «Фрейм» тощо.
На тренінгу, що проходив в Торецьку 25 та 26 вересня учасники, якими стали представники органів місцевої влади та ВПО навчались правилам комунікації між собою, застосовуючи практичні вправи, які моделювали окремі питання та ситуації, спираючись на надані тренером знання та навички. Теоретичні матеріали занять розкрили питання специфіки комунікації та нормативного підґрунтя з такою категорією осіб, як внутрішньо переміщені особи. Були розглянуті кейси зі складнощами, утвореними психологічними та юридичними аспектами комунікації даної категорії громадян та знайдені варіанти їх конструктивного рішення. Матеріали тренінгів спирались, у тому числі, на інформацію Посібника з комунікацій в органах державної влади, упорядкованого Українським кризовим медіа-центром, а також Практичного посібника для працівників комунікаційних структур в органах влади, упорядкованого консультанткою з комунікацій З. Казанжи.

23 вересня учасниками тренінгу в Дружківці стали правозахисники, які в своїй діяльності стикаються з питаннями ВПО та інших уразливих категорій громадян. Темами для вивчення були:
- Принципи комунікації з органами влади;
- Комунікація, як частина державного управління;
- Взаємодія зі ЗМІ;
- Інтернет-ресурси як засоби комунікації;
- Взаємодія влади та громадянського суспільства;
- Законодавча база комунікації з органами влади.

«Одне з головних завдань місцевих органів влади – надання публічних (громадських, муніципальних, соціальних, адміністративних, управлінських та інших) послуг населенню з метою забезпечення задоволення його потреб у різноманітних сферах життєдіяльності. Завдання громадян, в свою чергу, - правильна та ефективна комунікація з органами влади для отримання якісних послуг. Саме інформація і комунікація виступають основою процесу надання послуг» - підкреслює голова організації Дарина Левчук.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів. Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...