Обмін досвідом локальних медіа Луганщини із згуртування громад

14:25
Обмін досвідом локальних медіа Луганщини із згуртування громад

24 грудня відбулася онлайн-конференція “Локальні медіа як засіб згуртування громад Луганщини”. Захід зібрав представників місцевих медіа, громадських та міжнародних організацій, влади. Обговорили стан розвитку локальних медіа Луганщини у 2020 році, заходи з інформаційної безпеки на Луганщині, проєкти взаємодії з громадськістю та владою, виклики 2020-2021 років та засоби подолання, а також ідеї та проєкти згуртування суспільства за допомогою медіа. 

На початку заходу Тетяна Вергун, голова Луганського прес-клубу, розповіла про актуальні сайти, які зараз працюють на Луганщині. Яна Величко, редактор газети “Кремінщина” поділилась досвідом роботи із новим сайтом, який тепер обслуговує редакція.

Одна із проблем роботи локальних ЗМІ — недостатність кадрів, а саме творчих працівників для підготовки матеріалів. Обговорили шляхи вирішення проблеми. По-перше, це розвиток громадської журналістики, по-друге, залучення до роботи студентів факультетів журналістики з вищів, які працюють на Луганщині.

Про проекти взаємодії з громадою та владою розповів Ярослав Нестеренко, редактор газети “Попаснянський вісник”. Він поділився досвідом проведення онлайн-конференцій. Марина Животкова, редакторка газети “Сільська нов”, також розповіла про проведення зустрічей з представниками місцевої влади, та про необхідність організації для місцевих журналістів обміну досвідом та навчання з проведення таких заходів.

Редактори поділились ідеями проектів, з якими планують працювати у 2021 році. Це створення студії на базі газети “Рубіжанські новини”, онлайн-конференції на базі газет “Сільська нов”, “Попаснянський вісник”.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...